Ο Σκουρλέτης για την Eldorado: Υπό τέτοιες συνθήκες δεν μπορούμε να συζητάμε

Στο θέμα της Eldorado και την πρόθεσή της να αναστείλει τις εργασίες της στο εργοτάξιο των Σκουριών στη Χαλκιδική, αναφέρθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

Ερωτηθείς σχετικά με το πού βρίσκεται η συζήτηση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την εταιρεία, ο υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση. Αυτό έγινε φανερό και επιβεβαιώθηκε και από τη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ράιτ».

«Ο κ. Ράιτ», πρόσθεσε, «αφού προηγουμένως έκανε όσα έκανε χωρίς να έχει ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση, συναντήθηκε με πολιτικούς αρχηγούς, πολιτικοποίησε το θέμα, γνώριζε ότι το κάνει αυτό σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και για τη δημιουργία εντυπώσεων στο εξωτερικό, έδωσε τη συνέντευξή του, κατέθεσε ένα τελεσίγραφο, το οποίο είναι απαράδεκτο, διότι ουσιαστικά μας ζητάει να αυτοακυρωθούμε ως υπουργείο, το οποίο έχει την ευθύνη να εγκρίνει άδειες και μελέτες, λέγοντας ότι αν δεν μας τις δώσετε, θα αρχίσουμε να απολύουμε κόσμο».

Στο ερώτημα τι μέλει γενέσθαι, απάντησε ότι «εμείς είπαμε με απόλυτο, καθαρό τρόπο ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία θα άρει την απόφασή της για αναστολή των εργασιών και προφανώς για την απόλυση των εργαζομένων της. Κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν μπορούμε να συζητάμε».

Ο υπουργός εν συνεχεία αποκάλυψε μία αποστροφή του διαλόγου του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Eldorado Gold:

«Όταν τον ρώτησα αν τον ενδιαφέρει πράγματι αυτή η επένδυση για οικονομικούς λόγους, τον ρώτησα: “είναι δυνατόν να βγαίνετε και να κάνετε εσείς μια τέτοια δημόσια δήλωση; Δεν ξέρατε ότι θα έχει επιπτώσεις στη μετοχή σας;”. Εκτός και αν κάποιοι γνώριζαν ότι θα κάνετε αυτές τις δηλώσεις, θα πάνε να αγοράσουν σήμερα που είναι κάτω η μετοχή, προσδοκώντας σε μία ίσως καλή ανακοίνωση μεταξύ μας για να κερδίζουν και να σορτάρουν τη μετοχή. Τόσο ειλικρινά μιλήσαμε. Κατέβασε τα μάτια, δεν μου είπε τίποτα».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ