Θεοδωράκης: Ή δουλειές ή δανεικά, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει…

Συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ και τους συνεργάτες του είχε ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με τους βουλευτές Γιώργο Αμυρά, Κατερίνα Μάρκου και Γρηγόρη Ψαριανό.

Ο κ. Ράιτ εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση της κυβέρνησης, η οποία αρνείται να συνομιλήσει ουσιαστικά με την εταιρεία και να χορηγήσει τις απαιτούμενες άδειες, παρά τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που δικαιώνουν την Eldorado Gold. Ο Καναδός Διευθύνων Σύμβουλος επεσήμανε τη ζημιά που υφίσταται η χώρα, όχι μόνο λόγω της οικονομικής απώλειας που θα προκληθεί από τη ματαίωση της επένδυσης, αλλά και από τα διεθνή ΜΜΕ που προβάλλουν τη χώρα ως εχθρική προς τις ξένες επενδύσεις. Τέλος, τόνισε ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα, χωρίς όμως να πάρει απάντηση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού έκαναν σαφές ότι το Ποτάμι υποστηρίζει σταθερά τις επενδύσεις που φέρνουν δουλειές στη χώρα, με σεβασμό στη νομιμότητα, το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Όπως επεσήμαναν οι βουλευτές του Κινήματος, το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει διαχρονικά επιδείξει εγκληματική ατολμία στην προώθηση επενδύσεων που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσα και ελπίδα στον κόσμο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε:

«Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, επενδύσεις που θα σέβονται τη νομιμότητα, επενδύσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και κυρίως θα σέβονται την απαίτηση του ελληνικού λαού για δουλειές και την απαίτηση των τοπικών κοινωνιών για δουλειές. Η κυβέρνηση δεν μπορεί. Ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να πάψει να κρύβεται και θα πρέπει να αποφασίσει. Ο ένας δρόμος είναι οι δουλειές, ο άλλος είναι τα δανεικά. Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει».

 

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων της Eldorado στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο Σταθάκης για την Eldorado: Με αιφνιδίασε αυτή η επιθετική κίνηση προς την κυβέρνηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ