«Ξαναχτύπησε» ο Γρηγοράκος: Απολογία; Τι είναι αυτά που λέτε τώρα…

Θέση για όσα έχουν σημειωθεί το τελευταίο 24ωρο μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τις δηλώσεις του με τις οποίες έπλεκε το πολιτικό εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο εν ενεργεία βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να σκεφτούν το ενδεχόμενο συμπόρευσης με τη ΝΔ υπό τη νέα της ηγεσία, πήρε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ απάντησε αρχικά στο ερώτημα αν κλήθηκε σε απολογία και είπε χαρακτηριστικά: «Απολογία; Τι είναι αυτά που λέτε τώρα».

Στη συνέχεια στο ερώτημα αν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις είπε: «Με πήρε τηλέφωνο ο Βασίλης ο Κεγκέρογλου, του έστειλα την απομαγνητοφώνηση και το θέμα θεωρήθηκε λήξαν». Ερωτηθείς αν αυτό σημαίνει ότι πήρε πίσω όσα είχε πει ο κ. Γρηγοράκος ανέφερε: «Εγώ να πάρω πίσω… Τίποτα δεν πήρα πίσω. Τι να πάρω πίσω. Για πείτε μου τι πήρα πίσω;».

Στην επισήμανση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά ότι χωρίζει άβυσσος το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Λακωνίας ανέφερε: «Ας μου επιτρέψετε να πω ότι είναι υπερβολή αυτό. Πριν από έναν χρόνο ακριβώς ήμασταν στην ίδια κυβέρνηση με τη ΝΔ. Ό,τι υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές, ναι. Ό,τι υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των κομμάτων, ναι. Υπάρχουν αυτά και θα υπάρχουν».

Και σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Εγώ βλέποντας τον κίνδυνο χτυπάω το καμπανάκι. Διότι εδώ και 8 μήνες που έχουμε βγάλει την κα. Φώφη Γεννηματά και στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία θεωρώ ότι ήταν ένα θετικό βήμα. Η εξέλιξη προς τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ήταν ένα θετικό βήμα στο πολιτικό σκηνικό του τόπου και ιδιαίτερα για τον χώρο το δικό μας, σταμάτησε. Ο κ. Μητσοτάκης αποτελεί κίνδυνο και για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις δυνάμεις του κέντρου όλες, αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Στο ερώτημα αν αυτός ο κίνδυνος αφορά και τον ίδιο προσωπικά ο κ. Γρηγοράκος απάντησε: «Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αν το κόμμα μας δεν δώσει ποιο είναι το πολιτικό του στίγμα, αν δεν ανανεωθεί. Αν δεν πει στον Έλληνα πολίτη τι θέλει να κάνει στο πολιτικό σκηνικό, ποιο είναι το στίγμα του. Δεν το έχουμε κάνει αυτό, δεν το βλέπω».

Και τόνισε: «Εγώ αυτή τη στιγμή ζητώ από την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ένα συνέδριο επανίδρυσης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, πως θα το πούμε. Αυτός ο χώρος πρέπει να ανασυγκροτηθεί, πρέπει να αναγεννηθεί. Αυτή είναι η αγωνία η δική μου».

Πηγή: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπακογιάννη: Ήταν δύσκολη η θέση μου… για αυτό σώπασα – ΒΙΝΤΕΟ

Τατσόπουλος: Η κυβέρνηση δυσαρεστήθηκε με την εκλογή του Μητσοτάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ