Τετ α τετ Γεννηματά με Σημίτη, Βενιζέλο και πιθανόν με Θεοδωράκη

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Τη συγκρότηση ενός συνασπισμού κομμάτων και κινήσεων που θα διατηρήσουν την αυτονομία τους στο χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αναλαμβάνει η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr επιδιώκει τη συγκρότηση μιας ισχυρής παράταξης μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοβουλία που προϋπήρχε ως σχέδιο πριν από την ανάδειξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, μια εξέλιξη που πιέζει ιδιαίτερα τον χώρο της κεντροαριστεράς, αλλά και πριν από τις πληροφορίες για μεγάλο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας ενόψει του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, έχει προγραμματίσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με πρώην αρχηγούς του κόμματος, αλλά και με αρχηγούς άλλων κομμάτων της κεντροαριστεράς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συναντηθεί αύριο με τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος Κώστα Σημίτη, παρότι ο τελευταίος προ ημερών είχε δημοσίως δηλώσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει πλέον ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου.

Θα συναντηθεί, επίσης, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που επίσης πρόσφατα ζήτησε να εφαρμοστεί η απόφαση του Συνεδρίου για ίδρυση νέου κόμματος στο χώρο της κεντροαριστεράς από μηδενική βάση, ενώ άγνωστο είναι αυτή τη στιγμή εάν θα γίνει συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς φέρεται να υπάρχουν αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και σε μια προσπάθεια να υπάρξει ενιαίος φορέας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ- θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ δέχεται εισηγήσεις για συνάντηση και με τον Βασίλη Λεβέντη.

Υπενθυμίζεται η απάντηση που έδωσε η Φώφη Γεννηματά, όταν ρωτήθηκε την περασμένη Κυριακή από την Realnews εάν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Όσοι πιστεύουμε στις αρχές της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και της μεταρρυθμιστικής ανανεωτικής Αριστεράς έχουμε υποχρέωση να συνεργαστούμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όποιος από εμάς το αγνοήσει στη συγκεκριμένη συγκυρία, παίζει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και της Δεξιάς».

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Συνεδριάζει την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ