Αποκαλύψεις του Καμμένου για υποθέσεις εξοπλιστικών – ΒΙΝΤΕΟ

«19 υποθέσεις εξοπλιστικών βρίσκονται σήμερα στη Δικαιοσύνη» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας της Ρωσίας και της Ελλάδας για την προμήθεια αμυντικού υλικού.

«Οι εξοπλιστικές ανάγκες που υπάρχουν περιγράφονται από τα επιτελεία. Υπήρξαν εποχές που οι εξοπλιστικές ανάγκες δεν περιγράφονταν από τα επιτελεία αλλά από το κατά πόσο οι αντιπρόσωποι είχαν στενές σχέσεις με τους εκάστοτε υπουργούς, διευθυντές εξοπλισμών ή συγγενικά τους πρόσωπα. Για αυτό και 19 υποθέσεις εξοπλιστικών βρίσκονται σήμερα στη Δικαιοσύνη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

«Από τους φακέλους που ανοίξαμε στη γενική γραμματεία εξοπλισμών, δυστυχώς στην πλειοψηφία τους έλειπαν από μέσα οι εγγυητικές επιστολές. Οι υποθέσεις αυτές πήγαν στη δικαιοσύνη. Στις περισσότερες υποθέσεις τα  Αντισταθμιστικά Ωφελήματα, όχι απλώς δεν είχαν υλοποιηθεί αλλά τα περισσότερα από αυτά ήταν τόσο γκρίζα που οδήγησαν σε παραπομπή στη Δικαιοσύνη των πολιτικών υπευθύνων από τον Εισαγγελέα Διαφθοράς και παράλληλα δημιουργούσαν ξεκάθαρες σχέσεις πληρωμής προμηθειών» υπογράμμισε.

«Η εποχή αυτή τελείωσε. Αυτή η συμφωνία που φέρνουμε σήμερα είναι η λύση σε αυτό το φαινόμενο το οποίο βλέπαμε στο παρελθόν»,  κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε το βίντεο

 

Διαβάστε επίσης:

Η ερώτηση του Αμυρά για τη φωτογραφία του Καμμένου με τον… καρχαρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ