Ο Μιχελογιαννάκης για τον Μητσοτάκη και την… οικογενειοκρατία

Την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό  “ΒΗΜΑ” ενώ εξήγησε τους δύο λόγους που του προκάλεσε εντύπωση η εκλογή του.

“Μου έκανε εντύπωση η εκλογή Μητσοτάκη για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος είναι ότι έχω ακούσει πάρα πολύ τον κόσμο στην αλλαγή και απαξίωση του συστήματος που υπάρχει και που σήμερα στρέφεται ο κόσμος εναντίον του πολιτικού συστήματος, σαν ένα από τα πρώτα και μεγάλα επιχειρήματά του να είναι «μα, αυτοί είναι πάντα οι ίδιοι, ανακυκλώσιμοι, οικογενειοκρατία κλπ».

Ψήφισαν όμως στατιστικά σημαντικά, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας, πάλι την οικογενειοκρατία, αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο είναι ότι σήμερα, αν πας σε έναν βουλευτή, το ρουσφέτι που ζητάς δεν είναι να σε διορίσει κάπου, ξέρεις, γνωρίζεις την ανεργία, καλπάζουσα και ανεξέλεγκτη. Κοιτάζεις πώς να διαφυλάξεις τη θέση σου και χίλια δυο τέτοια πράγματα. Δηλαδή, μια ανασφάλεια στο εργασιακό. Ένας, ο οποίος είναι μη Κεϋνσιανικού μοντέλου εκφραστής, όπως ο Κυριάκος, με αυτή την προσήλωση την ορθόδοξη, την οποία έχει στις μνημονιακής προέλευσης μεταρρυθμίσεις σε αυτό το μικρό, στυγνό κράτος, με το νομοσχέδιο που είχε κάνει με τις απολύσεις, με τις καθαρίστριες και όλα αυτά, αυτά που ζητά ο κόσμος είναι λίγο παράδοξα”.

Παράλληλα, ο κ. Μιχελογιαννάκης, αναφερόμενος στις απαιτήσεις της τρόικας για το  ασφαλιστικό σημείωσε:  

«Το πρώτο είναι ότι δεν δέχεται την εθνική σύνταξη των 384 χωρίς εισοδηματικά κριτήρια. Το δεύτερο, θέλει την επικουρική, η οποία να είναι και αυτή με εισοδηματικά κριτήρια. Εισοδηματικά στην εθνική, εισοδηματικά στην επικουρική. Τρίτον, δεν δέχονται να χτυπηθούν περισσότερο τα ευγενή ταμεία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, τράπεζες. Τέταρτον, στο νέο υπολογισμό της συντάξεως, να χαμηλώσουν τα ποσοστά αναπλήρωσης. Το άλλο το οποίο βάζουν είναι η πλήρης κατάργηση του εφάπαξ. Και στο ΕΚΑΣ δεν ζητούν τα 664 ευρώ να γίνεται ελάχιστο κοινωνικό εγγυημένο εισόδημα. Ουσιαστικά, ελάχιστο εγγυημένο είναι το 80% της εθνικής σύνταξης, δηλαδή 350 με 384, αλλά (ζητούν) κατάργησή του. Αν γίνουν αυτά, χαθήκαμε».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Τατσόπουλος “υπερασπιστής” του Μητσοτάκη

Τετ α τετ Μητσοτάκη – Σαμαρά – ΦΩΤΟ

Σκυλακάκης: Βλέπουμε θετικά την εκλογή του Μητσοτάκη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ