Στυλιανίδης: Ο Μητσοτάκης πρέπει να υιοθετήσει στοιχεία της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη

“Η αποτύπωση του αποτελέσματος εμένα μου επιτρέπει να κάνω την εξής ανάλυση: θεωρώ ότι διαμορφωθήκαν ουσιαστικά δυο πολιτικοϊδεολογικες σχόλες σκέψης στη ΝΔ, μια εξέφραζε ο κ. Μητσοτάκης, και αυτή είναι η κυρίαρχη αυτή τη στιγμή γιατί αυτή ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Την άλλη εξέφρασε ο κ. Μεϊμαράκης η οποία όμως είναι υπαρκτή” δήλωσε ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης στον ραδιοσταθμό Παραπολιτικά. 

“Γι’ έμενα το στοίχημα τώρα, επειδή οι πρωτοβουλίες ανήκουν στον νέο εκλεγμένο πρόεδρο της ΝΔ, είναι να μπορέσει να συνθέσει, να δημιουργήσει κοινούς τόπους, και να ενώσει αυτού του είδους τις αντιλήψεις δημιουργικά ώστε να μπορέσει η ΝΔ να γίνει και μεγάλη παράταξη και εκλογικά κυρίαρχη μέσα στην ελληνική κοινωνία. Για να το πετύχει αυτό πρέπει να υιοθετήσει και σημαντικά στοιχεία, πολιτικά και ιδεολογικά που υποστήριξε η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη, και τα οποία πήραν περίπου την μισή δύναμη των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες” πρόσθεσε και συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για τη νίκη του.

 

Διαπιστώνω, βλέποντας τον εκλογικό χάρτη ότι η  κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη στον αστικό ιστό και μια κυριαρχία του κ. Μεϊμαράκη στην ελληνική περιφέρεια και στις λαϊκές κυρίως συνοικίες, αυτό δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε, πρέπει να τα συνθέσουμε αυτά τα δυο. Δεύτερον θέλω να πω ότι έχουμε μια πιο φιλελεύθερη και μεταρρυθμιστική αντίληψη που απευθύνθηκε κυρίως προς τις αγορές από τον κ. Μητσοτάκη και έπεισε ένα κομμάτι της εκλογικής μας βάσης αλλά μια πιο κοινωνική θα έλεγα, και λαϊκή αντίληψη που έπεισε αλλά κομμάτια της κοινωνίας από τον κ. Μεϊμαράκη, και αυτά πρέπει να τα μάθουμε να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται, είπε ο κ. Στυλιανίδης μεταξύ άλλων.

Παράληλα, σημείωσε ότι ο  κ. Καραμανλής δεν υπέδειξε υποψήφιο. “Ο Καραμανλής όμως είχε δείξει την εμπιστοσύνη του, όπως και ο κ. Σαμαράς στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη… Εγώ νομίζω λοιπόν ότι μετά το δημοψήφισμα, όταν η παράταξη κινδύνευσε να μπει σε μια απίστευτη περιπέτεια παίρνοντας δημοσκοπικά περίπου 14%-15%, ο κ. Σαμαράς εμπιστεύτηκε το πρόσωπο του κ. Μεϊμαρακη για τα δύσκολα και ο Κώστας Καραμανλής στήριξε αυτή την επιλογή.

Θα ήταν λοιπόν παράλογο για τον Καραμανλή να άρει αυτή την εμπιστοσύνη κατά την διάρκεια αυτού του αγώνα διότι όταν τον εμπιστεύεσαι στα δύσκολα πως μπορείς μετά να μην του δείξεις εμπιστοσύνη τη στιγμή που θα θελήσει την ευρύτερη νομιμοποίηση για να αλλάξει την παράταξη κατά την δική του αντίληψη; Αυτό έδωσε χώρο να πιστώνεται ο Μεϊμαράκης στον Κώστα Καραμανλή αλλά εν πάση περιπτώσει εγώ πιστεύω ότι ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι μέρος του προβλήματος. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένα κεφάλαιο κατά την γνώμη μου εθνικό πλέον, όχι παραταξιακό, και είναι λάθος να το απαξιώνουμε αναμειγνύοντας το όνομα του σε αυτού του είδους τις αντιπαραθέσεις”.

 

 Διαβάστε επίσης

Πλακιωτάκης: Καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Μιχελάκης: Ο Καραμανλής δεν τοποθετήθηκε δημόσια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ