Όλες οι αντιδράσεις για το διορισμό του συζύγου της Χαράς Καφαντάρη

Τις ενστάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων προκάλεσε ο διορισμός του Αργύρη Αργυρίου, ο οποίος είναι σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων.

Στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής, ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ψήφισε μεν θετικά, ωστόσο εμφανίστηκε ενοχλημένος. «Σε αυτά τα ζητήματα, τα συγγενικά, πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί. Για τον κ. Αργυρίου υπάρχει θέμα» είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης, έκανε λόγο για «σκανδαλώδη τρόπο στελέχωσης μιας εταιρείας – “φάντασμα” που δεν έχει αντικείμενο, δεν υπάρχει καταστατικό και οι αμοιβές των προτεινομένων του ΔΣ βρίσκονται έξω από το πλαφόν του δημοσίου».

«Δεν θα επέμενα στην σύσταση της εταιρείας. Φθάνουν οι υπάρχουσες δομές για την παρακολούθηση και εκτέλεση των ενεργειακών σχεδίων. Πρέπει να κάνετε αυτή την οπισθοχώρηση. Δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα να κάνει εταιρία για ένα έργο που δεν υπάρχει», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης επιχείρησε να δικαιολογήσει την ενεργοποίηση της εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι η επιθυμία της Ρωσίας για την κατασκευή του αγωγού παραμένει ισχυρή, ενώ σημείωσε ότι ενδιαφέρον έχει εκφράσει και η Ιταλία για την συμμετοχή στο συνολικό πρότζεκτ.

«Υπάρχει ένας ενεργειακός οργασμός. Ο ΤΑΡ έχει επανεκκινήσει και χαρακτηρίζεται ως ένα από τα 10 μεγαλύτερα έργα στον κόσμο. Είναι ακόμη ο IGB, ο East Med, οι έρευνες στη Δυτική Ελλάδα, όπου την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τα τρία τελευταία οικόπεδα, η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Ισραήλ. Ταυτόχρονα η ΕΕ επιδιώκει διασυνδέσεις. Επίσης στο πλαίσιο αυτό είναι η Ελλάδα σε συζητήσεις με τη Ρωσία για ένα πολύ μεγάλο αγωγό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Όλες οι αντιδράσεις

Το Ποτάμι συγχαίρει την Χαρά Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της

Το Ποτάμι σε σχετική ανακοίνωση «συγχαίρει τη βουλευτή του Σύριζα κυρία Χαρά Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της κ. Α. Αργυρίου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Δημόσιας Επιχείρησης Ενεργειακών Επενδύσεων».

Στην ανακοίνωση το κόμμα προσθέτει ότι «παραλλήλως, συγχαίρει τον υπουργό κ. Σκουρλέτη για την τολμηρή αξιοκρατική επιλογή του».

Μανιάτης: Συγγενική σχέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Κατηφόρα χωρίς τέλος. Κατηφόρα ηθική, διαχειριστική, οικονομική, αισθητική….» αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Γιάννης Μανιάτης αναφορικά με το διορισμό της νέας Διοίκησης της Ανώνυμης Εταιρείας «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων Α.Ε.».

«Σκάνδαλο η προσπάθεια απόκρυψης από τη Βουλή της συγγενικής σχέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ» προσθέτει ο κ. Μανιάτης.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

«Αποτελεί πρωτοφανές σκάνδαλο ο σημερινός διορισμός από την κυβέρνηση της νέας Διοίκησης της ανύπαρκτης Εταιρείας – φάντασμα Δ.ΕΠ.ΕΝ.Ε., η οποία υποτίθεται θα υλοποιήσει τον ανύπαρκτο ελληνορωσικό αγωγό φυσικού αερίου, που θα είναι η συνέχεια του επίσης ανύπαρκτου ρωσοτουρκικού αγωγού.

Σκάνδαλο η ίδρυση και λειτουργία μιας Εταιρείας χωρίς αντικείμενο και χωρίς Καταστατικό, για θέμα το οποίο μπορεί να υλοποιήσει άλλη Εταιρεία, π.χ. ΔΕΠΑ, όπως αυτό γίνεται ήδη σε άλλους 3 Διεθνείς αγωγούς εθνικού ενδιαφέροντος (EASTMED, IGB, IGI).

Σκάνδαλο η έναρξη λειτουργίας Εταιρείας για την οποία το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αρνείται να καταθέσει Έκθεση Κόστους Λειτουργίας.

Σκάνδαλο η προικοδότησή της με 1.000.000 ευρώ δημόσιο χρήμα όταν περικόπτονται μισθοί και συντάξεις.

Σκάνδαλο η μη υποχρέωση δημοσιοποίησης στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» των αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σκάνδαλο ο διορισμός ΚΑΙ Προέδρου ΚΑΙ Αντιπροέδρου ΚΑΙ Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σκάνδαλο οι αμοιβές του Δ.Σ. που βρίσκονται έξω από τα όρια που ορίζονται για όλες τις άλλες Εταιρείες του Δημοσίου.

Σκάνδαλο η λειτουργία Εταιρείας που διαχειρίζεται κρατικό χρήμα με αποφάσεις Υπουργών και όχι Προεδρικό Διάταγμα για έλεγχο νομιμότητας από το Συμβούλιο Επικρατείας (ΣτΕ).

Σκάνδαλο τέλος, η προσπάθεια απόκρυψης από τη Βουλή της συγγενικής σχέσης του Διευθύνοντος Συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατηφόρα χωρίς τέλος. Κατηφόρα ηθική, διαχειριστική, οικονομική, αισθητική….».

 

Διαβάστε επίσης:

Μανιάτης: Συγγενική σχέση του Διευθύνοντος Συμβούλου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Το Ποτάμι συγχαίρει την Χαρά Καφαντάρη για το διορισμό του συζύγου της

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ