Ρήγας: Ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει μάχη εντός της κοινωνίας…

Όταν προσπαθείς να λύσεις ένα εθνικό θέμα καλό είναι να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, ανέφερε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας για την άρνηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συμμετάσχουν στο διάλογο τελικής διαμόρφωσης της πρότασης για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Με συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι «η αντιπολίτευση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση του ασφαλιστικού και για την αδράνειά της την προηγούμενη πενταετία και τώρα δηλώνει άγνοια του εγκλήματος».

«Εμείς από την άλλη έχουμε αναλάβει μια βαριά ευθύνη που δεν μας αναλογεί. Μόνο όποιος έχει προτάσεις καταβάλει πραγματική προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος και η αντιπολίτευση οφείλει να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις», είπε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιδιώκοντας συμμαχίες και στο ασφαλιστικό και στο θέμα της αξιολόγησης και της απομείωσης του χρέους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει μια τεράστια ευθύνη και όλο αυτό το διάστημα δίνει μάχη εντός της ελληνικής κοινωνίας αλλά και σε όλη την Ευρώπη για να σταματήσει τις πολιτικές λιτότητας και να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», είπε ο Π. Ρήγας και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ανέλαβε να λύσει το ασφαλιστικό σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες εν μέσω οικονομικής κρίσης, με τα αποθεματικά των ταμείων να έχουν εξαφανιστεί και με τις εισροές μικρότερες από τις εκροές. «Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα και με τη συμφωνία που έχει γίνει για την κάλυψη του οικονομικού κενού, προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση που θα βοηθάει τις χαμηλές συντάξεις που έχουν πληγεί περισσότερο και θα δίνει προοπτική βιωσιμότητας, ώστε οι νέοι εργαζόμενοι να μπορούν στο μέλλον να βγουν στη σύνταξη», είπε ο κ. Ρήγας.

Ειδικότερα για την κυβερνητική πρόταση, ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το Υπουργείο κάνει προσπάθειες βελτίωσης ορισμένων ζητημάτων που αφορούν στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους εργάζονται με μπλοκάκι και «γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχει δοθεί το νομοσχέδιο προς διαβούλευση: ώστε να υπάρξουν παρατηρήσεις και προτάσεις και να γίνουν βελτιώσεις για να καταλήξουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των εργοδοτικών φορέων, ο κ. Ρήγας είπε ότι αναγνώρισαν πως η τακτική της προηγούμενης περιόδου με τις συνεχείς μειώσεις μισθών δεν βοήθησε την ανάκαμψη της οικονομίας και αποδέχτηκαν πως είναι απαραίτητο να επωμιστούν όλοι πλέον τα βάρη. «Η στάση τους, τους τιμά και είναι ένα μήνυμα προς τους θεσμούς», είπε ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πρόταση της κυβέρνησης, είπε ότι είναι ενημερωμένο όλο το κόμμα για τη συγκεκριμένη πρόταση. «Έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις και αναλύσεις πριν καταλήξουμε στην πρόταση αυτή και ο διάλογος συνεχίζεται για να βελτιωθούν αν είναι δυνατόν επιμέρους θέματα. Δεν υπάρχει καμιά ανησυχία για την στήριξη στο νομοσχέδιο», είπε ο κ. Ρήγας.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Ντάισελμπλουμ περί πολύμηνης διαπραγμάτευσης, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ελπίδα η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της όπως οφείλει και ο κύριος Ντάισελμπλουμ να μην εκφράζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η Ελλάδα έχει κάνει την καλύτερη δυνατή προσπάθεια και έχει τηρήσει όλες τις υποχρεώσεις της. Είναι όμως γεγονός πως η ελληνική οικονομία έχει στεγνώσει, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρώσουν άλλο. Αν λοιπόν η Ευρώπη θέλει να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας πρέπει να αποδεχθεί αυτή την πραγματικότητα. Όλα τα άλλα αποτελούν εμμονές και μας εγκλωβίζουν σε μια καταστροφική πορεία που οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο», ανέφερε ο Γραμματέας του ΣΥΡIZA. 

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κατρούγκαλος: Στο 6,5% τα “μπλοκάκια” – ΒΙΝΤΕΟ

Κατρούγκαλος: Θέλουμε να φέρουμε ελπίδα στο ασφαλιστικό – ΤΩΡΑ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ