Μητσοτάκης στον Realfm 97.8: Η ανανέωση της ΝΔ το βασικό δίλημμα

Στο δίλημμα του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, αλλά και στο τι θα αλλάξει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή της Κάτιας Μακρή.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στο ερώτημα που πιστεύει τελικά ότι θα κριθεί ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα ο υποψήφιος για την προεδρία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:

«Στο βασικό δίλημμα των εκλογών, το οποίο κατά την άποψή μου είναι ποιος μπορεί να ανανεώσει την Ν.Δ. να τη διευρύνει, να διεμβολίσει τον χώρο του μεταρρυθμιστικού κέντρου, να κερδίσει τον κ. Τσίπρα, να είναι ένας καλός πρωθυπουργός την επόμενη ημέρα. Νομίζω ότι αυτό είναι το βασικό δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι 400 χιλιάδες νεοδημοκράτες οι οποίοι μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους την πρώτη Κυριακή και πιστεύω ότι και πάλι μαζικά θα έρθουν να ψηφίσουν τη δεύτερη Κυριακή».

Στο ερώτημα αν θα υπάρχουν διαφορές στη ΝΔ της επόμενης ημέρας αν βγει ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ποιες θα είναι αυτές ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε:

«Πιστεύω πως ναι. Σίγουρα οι δικές μου προτάσεις για την ανάγκη ανανέωσης της ΝΔ, κατά την άποψή μου, είναι πολύ πιο τολμηρές από τις προτάσεις του κ. Μεϊμαράκη και θεωρώ επίσης ότι έχω μιλήσει πιο συγκεκριμένα για τα ουσιαστικά πολιτικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η ΝΔ και έχω θέσει σε απόλυτη πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη η ΝΔ όχι απλά να γίνει ένα ανοικτό, συμμετοχικό κόμμα, αλλά να αρχίσει να παράγει εφαρμοσμένη πολιτική που να την καθιστά πιο ελκυστική στα παραγωγικά και δημιουργικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας».

Και πρόσθεσε: «Από κει και πέρα προφανώς ασπαζόμαστε τις ίδιες βασικές αρχές. Κεντροδεξιά θα είναι η Ν.Δ. και με εμένα, κεντροδεξιά θα είναι και με τον κ. Μεϊμαράκη. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ουσιαστική ιδεολογική μετατόπιση της ΝΔ σε περίπτωση που κερδίσω είτε εγώ, είτε ο κ. Μεϊμαράκης. Αλλά πιστεύω ότι είμαι πιο κατάλληλος να διεμβολίσω τον χώρο του πολιτικού κέντρου κρατώντας ταυτόχρονα και την απόλυτη συνοχή της Ν.Δ. και δίνοντας τη δυνατότητα και στον παραδοσιακό λαϊκό, δεξιό χώρο να αισθάνεται εξίσου άνετα εντός της ΝΔ, όσο άνετα θέλω να αισθανθεί και ο μετριοπαθής κεντρώος, φιλελεύθερος τον οποίο θέλω να έλθει στη ΝΔ».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ