Μεϊμαράκης – Μητσοτάκης: Βάζουν στο στόχαστρο τον Τσίπρα

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Αποφεύγοντας τις προσωπικές αντιπαραθέσεις οι δύο μονομάχοι που διεκδικούν την ηγεσία της ΝΔ, εστιάζουν τις τελευταίες ημέρες του προεκλογικού τους αγώνα, στην κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση για το ασφαλιστικό. 

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρούν να αποδείξουν στη «γαλάζια» βάση ποιος εκ των δύο έχει τα προσόντα για να κερδίσει τον Αλέξη Τσίπρα. 

Ο Ευ. Μεϊμαράκης ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχθεί μειώσεις σε συντάξεις και κατηγόρησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία. Παράλληλα απέκλεισε οποιοδήποτε σενάριο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιμένει στη λογική ανανέωσης και στη διεύρυνση της κεντροδεξιάς παράταξης, τονίζοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης εκπροσωπεί την στασιμότητα και εκτιμώντας ότι ο ίδιος μπορεί να κερδίσει τον κ.Τσίπρα.

Οδηγίες από την ΚΕΦΕ προς τους ψηφοφόρους 

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, εξέδωσε ανακοίνωση για την εκλογική διαδικασία της 10ης Ιανουαρίου σύμφωνα με την οποία δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον όσοι ψηφοφόροι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο, δηλαδή οι 404.078 που προσήλθαν στις κάλπες στις 20 Δεκεμβρίου. 

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν χρησιμοποιηθεί στον α’ γύρο, αλλά αυτή την φορά οι ψηφοφόροι καλούνται να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) που αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους. Για την διευκόλυνσή τους θα υπάρχουν σχετικές πινακίδες σε όλα τα εκλογικά τμήματα.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, οι ψηφοφόροι δεν θα κληθούν να υπογράψουν και να υποβάλουν στην Εφορευτική Επιτροπή δήλωση εγγραφής τους στο κόμμα ή επαναβεβαίωσης της κομματικής τους ιδιότητας. Επίσης, δεν θα τους ζητηθεί να καταβάλλουν οποιοδήποτε χρηματικό ποσό προκειμένου να τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Για την αναγνώρισή τους από την Εφορευτική Επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ελληνική ταυτότητά τους (ή την προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αστυνομικής αρχής), είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους.

Τέλος, οι ψηφοφόροι δεν πρέπει να θέσουν σταυρό προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του υποψήφιου Προέδρου που θα επιλέξουν.

Πηγή: real.gr

Δείτε επίσης:

ΝΔ – Όσα πρέπει να ξέρετε για την εκλογική διαδικασία

Νέα δημοσκόπηση για τις εκλογές της ΝΔ – Δείτε τη διαφορά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη σχέση του με την Ντόρα – ΒΙΝΤΕΟ

O Κυριάκος Μητσοτάκης για τις γραβάτες που δεν φοράει ο Τσίπρας – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ