Μητσοτάκης: Το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η ΝΔ

«Το 60% του πρώτου γύρου ψήφισε να αλλάξει σελίδα η Νέα Δημοκρατία. Τα ποσοστά, ωστόσο, δεν αθροίζονται», δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ” και πρόσθεσε: «και οι δυο συνυποψήφιοι μου έχουν κάνει δηλώσεις. Ο κ.  Γεωργιάδης με έχει στηρίξει και ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια μετρημένη δήλωση, χωρίς να πάρει ο ίδιος θέση, στην οποία ανέφερε πολλά στοιχεία στα οποία συμφωνούμε».

Αναφερόμενος, στο θέμα του ασφαλιστικού επισήμανε ότι «στο ασφαλιστικό δεν έχουν καμία σχέση οι παρεμβάσεις που ζητούνται σήμερα με αυτές που ζητούσε η τρόικα πριν από ένα χρόνο, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει πολιτική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ».

«Αντί να λύσουμε το ασφαλιστικό μέσα από μια γενναία αναπτυξιακή πολιτική οδηγούμαστε σε αντικίνητρα στην εργασία και σε αύξηση της «μαύρης» εργασίας και της φοροδιαφυγής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε: «Στις φωνές που ζητούν από τη Ν.Δ. να στηρίξει το ασφαλιστικό απαντώ ότι δεν μπορούμε να παράσχουμε αλά καρτ στήριξη σε μια Κυβέρνηση που μας οδηγεί σε εντελώς λάθος κατεύθυνση. Δεν μου έχει ασκηθεί καμία πίεση από το Ε.Λ.Κ.»¨.

Παράλληλα, μιλώντας για την θητεία του σαν υπουργός, σημείωσε: «είμαι πολύ περήφανος για το έργο μου στο ΥΔΜΗΔ διότι κάναμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Οι οριζόντιες απολύσεις δεν συνιστούν μεταρρύθμιση και ο ίδιος διαπραγματεύθηκα με την τρόικα ώστε να μην υπάρξουν άλλες οριζόντιες απολύσεις».

«Θέλω ανταγωνιστική οικονομία και ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, αυτά συνιστούν το πλαίσιο του δικού μου προεκλογικού λόγου. Πρέπει να μεγαλώσουμε την πίτα και όχι να μοιράζουμε τη φτώχεια μας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μεϊμαράκης για τον Τσίπρα: Το παιδί δεν κάνει για ηγέτης – ΒΙΝΤΕΟ

Μητσοτάκης: Αισθάνομαι ότι θα κερδίσω – ΒΙΝΤΕΟ 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ