Ο Μεϊμαράκης για το “φαβορί” των εκλογών και τον Παπαμιμίκο – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ» ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην ΕΡΤ και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι καταθέτοντας τις απόψεις μου οι πολίτες θα κρίνουν».

Ερωτηθείς για τον γραμματέα του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο, τόνισε: «Δεν ασχολούμαι με τον κ. Παπαμιμίκο. Έχει διαλύσει το κόμμα,. Είπα ότι θα μπορούσε να είναι καλός σε μία άλλη θέση. Απλώς το παιδί δεν κάνει για γραμματέας. Δεν είναι για πέταμα ο κ. Παπαμιμίκος. Έχω πει ότι θα τον αξιοποιήσω κιόλας, αλλά δεν κάνει για γραμματέας. Έχασε όλες τις εκλογές».

Αναφορικά με τις διαφορές του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπογράμμισε ότι «ο καθένας έχει τη δική του διαφορετική προσέγγιση των θεμάτων αλλά βλέπω ότι τελευταία συμπίπτουμε σε πολλά ζητήματα».

«Ο κ. Μητσοτάκης και εγώ κάνουμε μία πολιτισμένη συζήτηση. Δυστυχώς ο κ.Μητσοτάκης έθεσε και τα ζητήματα των μεταρρυθμίσεων, των απολύσεων και των αποτελεσμάτων των εκλογών του Σεπτεμβρίου. Όλα αυτά με μία δημόσια τοποθέτηση δεν είναι ότι το καλύτερο. Θα μπορούσαμε να τα είχαμε συζητήσει σε μία επιτροπή και να βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα» πρόσθεσε.

«Εγώ πάντα απαντούσα αμυνόμενος. Στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων και είχα έναν πολιτικό διάλογο με όλους, εξέφρασα τις πολιτικές μου απόψεις. Μετέχω σε μία μάχη ιδεών, όπως όλοι οι Νεοδημοκράτες. Δεν μετέχω σε μία μάχη γενεών. Και νέος όταν ήμουν για τις ίδιες ιδέες μαχόμουν, με σεβασμό στους μεγαλύτερους και στην ιστορία του κόμματος» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

«Δεν πιστεύω ότι πρέπει να τα αλλάξω όλα αλλά ότι πρέπει να ανανεώσω και να δημιουργήσω – με διαδικασίες και αξιοκρατία – και τις δομές και τα πρόσωπα. Ακούω πολύ για την ανανέωση. Αν το θέμα τεθεί σε επίπεδο γενεών και ηλικίας κρίνω ότι δεν είναι πολιτικό και είναι και απολύτως ρατσιστικό» επεσήμανε. 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Τι απάντησε ο Σαμαράς στο δίλημμα “Μητσοτάκης ή Μεϊμαράκης” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ