Το “debate” στον Real Fm 97,8 μεταξύ Νεφελούδη – Βρούτση

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για το θέμα του ασφαλιστικού, στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης.

“Δεν θα υπάρξει καμία μείωση στις συντάξεις” υποστήριξε ο κ. Νεφελούδης. Έκανε λόγο για “εφευρήματα όσων μέχρι σήμερα έχουν τσακίσει το Ασφαλιστικό”. Πρόσθεσε επίσης ότι έως το 2018 θα επιτευχθεί ισορροπία μεταξύ των νέων και των παλαιών συντάξεων.    

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης επεσήμανε ότι “οι μειώσεις στις συντάξεις την περίοδο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ήταν πολύ μικρότερες σε σχέση με τα νούμερα που παρουσίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη”. Η κ. Γεροβασίλη είχε σημειώσει οτι “η μέση σύνταξη το 2010 ήταν 1.480 ευρώ και όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παρέδωσαν την κυβερνητική εξουσία είχε φτάσει στα 863 ευρώ”.

Ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι σύμφωνα “με στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ στην έκθεση ΉΛΙΟΣ του Απριλίου του 2015 η μέση σύνταξη πριν τις μνημονιακές περικοπές ήταν 1.081,31€ και μετά τις περικοπές ήταν 961,68.” 

«Να είναι πιο προσεκτική, να ενημερώνεται πιο σωστά η κ. Γεροβασίλη για να μην εκτίθεται ούτε η εκείνη ούτε η κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για “ελλιπή στοιχεία στο κείμενο του ασφαλιστικού” καθώς  δεν έδωσε “ποσοτικοποιήσεις και συγκεκριμένα παραδείγματα”.

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Γεροβασίλη: Για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική

Οι δανειστές έλαβαν το προσχέδιο του ασφαλιστικού λέει ο Σχοινάς

Η απάντηση του Πλακιωτάκη στην Γεροβασίλη

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ