• Κύρτσος: Δεν γίνεται κάθε έξι μήνες να κάνουμε εκλογές

  1:13 μμ, Δευτέρα 04 Ιάν 2016 1:13 μμ, Δευτέρα 04 Ιάν 2016

  «Έτσι στα καλά καθούμενα κάθε 6 μήνες να ζητάς εκλογές είναι μια μέθοδος που δεν οδηγεί πουθενά» σημείωσε ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος στο "Πρακτορείο 104,9 FM, σχολιάζοντας την δήλωση του υποψηφίου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ότι αν αναλάβει την προεδρία θα γίνουν εκλογές το Μάιο.

  «Επομένως πρέπει να περιμένουμε, δεν μπορούμε να κάνουμε τους προφήτες" πρόσθεσε ο κ. Κύρτσος επισημαίνοντας ωστόσο ότι "καταλαβαίνω την πίεση που έχουν οι υποψήφιοι γιατί απευθύνονται σε ένα κομματικό ακροατήριο. Απευθύνονται στους πιστούς, άρα χρησιμοποιούν σκληρά επιχειρήματα. Όμως θα έλεγα χρειάζεται αυτοσυγκράτηση".

  Επανέλαβε ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον κ. Μητσοτάκη για την αρχηγία της ΝΔ. "Αποφύγαμε μια διολίσθηση προς τα δεξιά που θα μας απομόνωνε πολιτικά και από 'κει και πέρα ελπίζω να επικρατήσει ο πιο σύγχρονος, που είναι ο κ. Μητσοτάκης" είπε χαρακτηριστικά.

  Ο κ. Κύρτσος σημειώνει ότι η κυβέρνηση κατάφερε να σταθεροποιήσει τα φορολογικά, όπως λέει, βαδίζει με επιτυχία στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και επισημαίνει ότι εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν μόνο στην περίπτωση που ξεσπάσει διαμάχη στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης, ή σημειωθεί ρήξη με τους εταίρους.

  Επεσήμανε ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ "συνέβαλαν στο δημοσιονομικό εκτροχιασμό" και ότι το κόμμα δεν κατάφερε να γίνει αποτελεσματικό, όπως τα αντίστοιχα κόμματα της νότιας Ευρώπης.

  "Προτεραιότητες του νέου προέδρου είναι καταρχήν να βρει τη στρατηγική της ΝΔ. Αυτή τη στιγμή δεν έχει στρατηγική" σημείωσε ο κ. Κύρτσος και έκανε λόγο για έλλειμμα προβληματισμού και συζήτησης στο κόμμα.

  Αναφερόμενος στο νέο έτος ο κ. Κύρτσος υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα κληθεί να "πληρώσει το λογαριασμό του 2015" και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η τακτική των συγκρούσεων που ακολούθησε με τους δανειστές είχε αρνητικές επιπτώσεις.

  "Έγινε ένα πολιτικό πείραμα, που πήγε στραβά σε ό,τι αφορά στα οικονομικά. Αν δεν είχαν συμβεί αυτά που συνέβησαν, το ΑΕΠ θα ήταν 7% επιπλέον, δηλαδή θα είχαμε 11,5 δις επιπλέον" είπε και πρόσθεσε ότι η αδυναμία χρηματοδότησης του ασφαλιστικού που υπήρχε επιδεινώθηκε και εξαιτίας των αρνητικών οικονομικών εξελίξεων.

  Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι στη διαπραγμάτευση υπάρχουν νίκες και ήττες, ο κ. Κύρτσος είπε ότι η σύγκρουση με τους δανειστές δεν οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα και υπενθύμισε ότι άλλες χώρες που ακολούθησαν την οδό της ήπιας διαπραγμάτευσης βγήκαν από τα μνημόνια. "Όποιος μιλάει για νίκες και ήττες δεν έχει καταλάβει πώς λειτουργεί η ΕΕ. Διότι εκεί ο ένας διευκολύνει τον άλλο στο μέτρο του δυνατού. Όλοι πάνε να έχουν κέρδη, δηλαδή ο ένας βάζει πλάτη στον άλλον" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης: Ξεβολεύω το χθες των λίγων αλλά δυναμώνω το μέλλον πολλών – ΒΙΝΤΕΟ

  Στην τελική ευθεία οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία της ΝΔ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα