Εφαρμόστηκε ο νόμος Διαμαντοπούλου αλλά ήταν κακός λέει ο Πελεγρίνης – ΒΙΝΤΕΟ

Τη θέση ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου εφαρμόστηκε αλλά δεν λειτούργησε επειδή ήταν κακός εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Πελεγρίνης μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο”.

Στάθηκε στον ρόλο των συμβουλίων στα πανεπιστήμια που ήταν στο επίκεντρο του νόμου. Όπως τόνισε στόχος τους ήταν να δώσουν μια πνοή στα πανεπιστήμια και διεξόδους οικονομικές αλλά δεν πέτυχαν.

Αναγνώρισε ότι η “κατάρα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι η βιασύνη, ότι θέλουμε να εισαγάγουμε ένα σύστημα και αμέσως αυτό το πράγμα να αποδώσει”.

Και συνέχισε: “Πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να γίνει αυτό, ούτε και θα γίνει στην Ελλάδα. Η συγκρότηση της Επιτροπής για τον εθνικό διάλογο όσον αφορά στην Παιδεία έγινε με αυτό το στόχο δηλαδή να φτιάξει ένα σχέδιο πνοής”.

Τόνισε πως θλίβεται όταν η συζήτηση επικεντρώνεται “στο πως θα μπουν τα παιδιά μας στο πανεπιστήμιο” ενώ επισήμανε πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία καθώς το 75% των φοιτητών στη Γερμανία διοχετεύονται προς τις τεχνολογικές κατευθύνσεις και μόνο το 25% προς τα πανεπιστήμια αλλά στην Ελλάδα “συμβαίνει το αντίθετο”.

Δείτε το βίντεο του MEGA

Δείτε επίσης:

Παππάς: Οι δανειστές πιέζουν για περικοπές

Αλεξιάδης: Αφορολόγητο μόνο μέσω τράπεζας ή κάρτας – BINTEO

Λύση στο ασφαλιστικό, αλλιώς δεν θα μπορούμε να δώσουμε συντάξεις σε 1 χρόνο λέει ο Νεφελούδης

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ