Σκουρλέτης: Δεν θα παραδώσουμε τα όπλα για το ασφαλιστικό

«Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα» στις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό, διαμηνύει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να οικοδομήσει «συμμαχίες στον ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις». 

Ο κ. Σκουρλέτης υπογραμμίζει, με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, πως η σχέση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. δοκιμάστηκε στην πρώτη περίοδο της διακυβέρνησης με θετικά αποτελέσματα και δηλώνει ότι δεν φοβάται διαφοροποίηση στο επίπεδο της κοινοβουλευτικής ομάδας στα επόμενα νομοσχέδια. 

Ο κ. Σκουρλέτης τονίζει ότι στόχος παραμένει η οικοδόμηση «συμμαχιών στων ευρωπαϊκό χώρο, που θα μας επιτρέψουν να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις». 

Το σενάριο δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης δεν προχωράει. Πιστεύετε όμως ότι απαιτείται διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας; Ισως με τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή την Ενωση Κεντρώων;

Τα σενάρια στα οποία αναφέρεστε είναι δημιούργημα εκείνων των κύκλων που θα θέλανε ουσιαστικά να διαμορφώσουν συνθήκες ομηρίας για τη σημερινή κυβέρνηση. Οσων θέλουν να τη δούνε να κυβερνά μαζί με άλλους, οι οποίοι όμως βαρύνονται από τα λάθη της πολιτικής τους και ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση της χώρας.

Δεν θεωρώ λοιπόν ότι υπάρχει ανάγκη διεύρυνσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση είναι η συναίνεση της κοινωνίας, από αυτήν έχει ανάγκη η κυβέρνηση, σε αυτό το πεδίο θα κριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έλεγα δε ότι το διάστημα από τις εκλογές μέχρι σήμερα μάλλον έχει μεγαλώσει η απόσταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι. 

Όσον αφορά την Ενωση Κεντρώων, θεωρώ πολιτικά επιζήμια την εμμονή της στην ανάγκη δημιουργίας μιας οικουμενικής κυβέρνησης, σε σχέση δε με τις πολιτικές θέσεις του αυτό το κόμμα θυμίζει περισσότερο ένα κεντροδεξιό παρά ένα κεντρώο κόμμα όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται.

Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, που περιείχε πτυχές του παράλληλου προγράμματος, μετατέθηκε για τον νέο χρόνο. Τέτοιου είδους χειρισμοί δεν προκαλούν δυσπιστία στην κοινωνία ότι μπορείτε πράγματι να εφαρμόσετε την αυτόνομη πολιτική σας;

Η δυσπιστία θα γεννηθεί από τη στιγμή που θα εγκαταλειφθεί το περιεχόμενο του παράλληλου προγράμματος. Εκεί είναι που θα κριθούμε και ιδιαίτερα από εκείνα τα τμήματα της κοινωνίας τα οποία πραγματικά έχουν ανάγκη από τα μέτρα ανακούφισης που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό το πρόγραμμα. Να είστε όμως βέβαιοι ότι το παράλληλο πρόγραμμα θα γίνει πράξη και θα αποτελέσει ένα διαφορετικό δείγμα γραφής.

 

Δείτε επίσης:

Ένωση Κεντρώων: Ο Καραμανλής έχει άψογη σχέση με τον Καμμένο – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Παραμένει το θέμα με τη στράτευση των γυναικών – ΒΙΝΤΕΟ

Καμμένος: Θα στηρίξω τον Τσίπρα μέχρι τέλους- ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ