Κόντρα Καμίνη – Μουζάλα στον Real Fm 97,8 για το μεταναστευτικό

Οι μετανάστες που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας και περνούν αυτές τις γιορτινές ημέρες κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, προκάλεσαν την έντονη αντιπαράθεση του Δημάρχου Αθηναίων και του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής οι οποίοι μίλησαν στον Realfm 97.8 και τον Νίκο Στραβελάκη.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δεν έκρυψε την ανησυχία του για την εικόνα που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας και τόνισε πως οι θερμαινόμενοι χώροι που διαθέτει ο δήμος έχουν συγκεκριμένη χωριτικότητα.

«Φοβάμαι ότι θα οδηγηθούμε στην Αθήνα του 2012 όπου μετανάστες ήταν εγκλωβισμένοι χωρίς την δυνατότητα να εργαστούν, λόγω της ανεργίας που υπάρχει και αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ. Στην πλατεία Βικτωρίας αλλάζει διαρκώς η εικόνα. Μετανάστες κοιμούνται εκεί και δεν επιτρέπεται να στήνονται σκηνές και οι χώροι που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων είναι συγκεκριμένης δυναμικότητας».

Ακούστε το ηχητικό:

Από την πλευρά του ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε πως δημιουργείται πανικός χωρίς λόγο και κάλεσε τον Δήμαρχο Αθηναίων να συμβάλλει στην προσπάθεια που γίνεται ώστε να μην μείνουν οι μετανάστες στον δρόμο.

«Η πλατεία Βικτωρίας δεν έχει μετανάστες με το στυλ και το ύφος που το λέει ο δήμαρχος. Επίσης οι χώροι που υπάρχουν για τους Έλληνες θα μπορούσαν να δοθούν και για μετανάστες. Θα μπορούσαν να ανοίξουν και άλλοι χώροι. Νομίζω ότι γύρω από την πλατεία Βικτωρίας δημιουργείται ένας πανικός χωρίς λόγο. Καμία πλατεία δεν θα χρησιμοποιείται για αυτοσχέδιους καταυλισμούς. Ο Δήμαρχος αντί να φωνάζει να έχει και αυτός μία συμβολή».

Ακούστε το ηχητικό:

Πηγή: Real.gr

Διαβάστε επίσης:

Εγκλωβισμένος στο χιόνι ο Άδωνις Γεωργιάδης – ΦΩΤΟ

Το αστείο του Τσίπρα στον Κοντονή

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ