Έψαλαν τα κάλαντα στον Καμμένο – Το μήνυμα του για το νέο έτος – ΒΙΝΤΕΟ

Τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς έψαλαν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων και η Ένωση Ποντίων Νίκαιας Κορυδαλλού.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης και ο Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Ταφύλλης.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε το εξής μήνυμα ενόψει της Πρωτοχρονιάς:

 «Θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχηθώ σε όλους τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς, Στρατιώτες, Ναύτες, Σμηνίτες, Εθνοφύλακες, Εφέδρους και Αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και σε όλο τον ελληνικό λαό, Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά.

 Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, το 2015, παρά την οικονομική κρίση, παρά τις τεράστιες μειώσεις τις οποίες υπέστησαν έμειναν όρθιοι. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απάντησαν σε κάθε πρόκληση, σε κάθε απειλή, κάθε μέρα, στη στεριά, στον αέρα, στη θάλασσα. Η εθνική κυριαρχία της χώρας, η εδαφική ακεραιότητα διασφαλίστηκε όπως προβλέπεται. Το υψηλό ηθικό παρά την τεράστια συρρίκνωση των οικονομικών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η εγγύηση για τη διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας.

Η χρονιά που έρχεται είναι μία χρονιά ανάκαμψης, μία χρονιά που θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανορθώσουμε τα λάθη τα οποία έγιναν στο παρελθόν και να κλείσουμε τις πληγές. Είναι μία χρονιά στην οποία βάζουμε ως προτεραιότητα το ανθρώπινο δυναμικό, τη διοικητική μερίμνα. Είναι μία χρονιά που οι μονάδες της παραμεθορίου, ο Έβρος, τα νησιά, οι μάχιμες μονάδες έχουν την προτεραιότητα. Στελεχώνονται άμεσα από το σύνολο των οπλιτών που κατατάσσονται και με ένα δίκαιο τρόπο μεταθέσεων, υπηρετούν όλοι τη θητεία τους χωρίς διακρίσεις .

Είναι μια χρονιά στην οποία θα βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες των Ελλήνων στρατευσίμων και των μονίμων στελεχών. Είναι μια χρονιά που θα τιμήσουμε ιδιαίτερα τους ήρωές μας. Όχι μόνο εκείνους που έπεσαν στον πόλεμο, στους οποίους με σεβασμό αποδίδουμε τιμές, αλλά και εκείνους που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης. Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις διασφαλίζουν την ειρήνη.

 Όμως, κάθε μέρα στο Αιγαίο, στον ελληνικό εναέριο χώρο έχουμε προκλήσεις. Στα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουμε πλοία με Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Ναύτες, που κάθε μέρα διασφαλίζουν την εθνική ακεραιότητα και την κυριαρχία μας. Στους αιθέρες, δίνουμε «μάχες» από τις παραβιάσεις που κάνουν συνεχώς τα τουρκικά αεροσκάφη. Στο στρατό, οι Έλληνες Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες, βρίσκονται στις εσχατιές της Ελλάδας, στα ξερονήσια και διασφαλίζουν την ειρήνη. Εν καιρώ ειρήνης όμως, οι πεσόντες, είναι πεσόντες ήρωες.

 Τέλος, θέλω να πω, ότι είναι μια χρονιά που θα αποτελέσει αφορμή για τον εορτασμό σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, της τίμησης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν, είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά ούτε πεθαίνει.

Χρόνια Πολλά σε όλους».

 

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

Διαβάστε επίσης:

Κάλαντα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων άκουσε ο Παυλόπουλος – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ