Μαξίμου: Δεν υπάρχει θέμα οικουμενικής ή διεύρυνσης

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Κανένα θέμα διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, πολλώ δε μάλλον αλλαγής της κυβέρνησης και αντικατάστασής της από οικουμενική, δεν τίθεται για το Μέγαρο Μαξίμου.

Κύκλοι της κυβέρνησης διαβεβαιώνουν ότι δεν την απασχολούν τέτοιου είδους σενάρια, τα οποία εξάλλου αποδίδουν σε πολιτικά και μιντιακά κέντρα που θέλουν να αποπροσανατολίσουν από τα φλέγοντα ουσιαστικά ζητήματα του τόπου, προκειμένου να μην τοποθετηθεί επ’ αυτών το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Κάνουν λόγο μάλιστα για «επιθυμίες» κάποιων που εμφανίζονται ως γεγονός, κάτι που «δεν τιμά», όπως λένε, τον δημόσιο διάλογο.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα στο Real.gr ότι «οι εκλογές έγιναν πρόσφατα», προσθέτοντας ότι δεν καταλαβαίνουν «γιατί δεν το παίρνουν απόφαση μετά από τόσες ήττες σε έναν χρόνο». Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση έχει πολύ πιο σοβαρά θέματα να ασχοληθεί…

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του χθες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης είχε επαναφέρει το θέμα της οικουμενικής κυβέρνησης, εκτιμώντας μάλιστα ότι «ο πρωθυπουργός θέλει οικουμενική, αλλά δεν θέλουν στελέχη δίπλα του».

Είχε επιπλέον ταχθεί υπέρ της επικράτησης του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην κούρσα διαδοχής της ΝΔ, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή θα ευνοούσε μία τέτοια κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας και εκτιμώντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.

Υποστήριζε εξάλλου, πως αν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος διατηρεί σχέσεις με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο του ζητήσει να βγει από την κυβέρνηση για να διευκολύνει τις εξελίξεις και να μπει στην κυβέρνηση η ΝΔ, εκείνος θα το πράξει.

Στον Βασίλη Λεβέντη έσπευσε να απαντήσει η εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επιβεβαιώνοντας ότι ο πρόεδρος του κόμματός της διατηρεί σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, στην κυβέρνηση του οποίου μετείχε, αλλά και διαψεύδοντας ότι υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις εκ μέρους του κ.Καραμανλή προς τον Πάνο Καμμένο.

Για «όνειρα θερινής νυκτός» και «μυθεύματα» μίλησε από την πλευρά του ο «καραμανλικός» βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος.

Επιχειρώντας, δε, να βάλει τέλος στα σενάρια συνεργασίας του κόμματός του με την κυβέρνηση ως έχει τώρα, ο Βασίλης Λεβέντης χαρακτήρισε «βλακώδη συναλλαγή» το να δώσει ψήφο στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι με μία τέτοια κίνηση θα καταρράκωνε τα οράματα της νεολαίας που ψήφισε το κόμμα του. «Ο λαός και η νεολαία θέλουν κυβέρνηση συνεργασίας», είπε, διευκρινίζοντας ότι μία τέτοια κυβέρνηση έχει νόημα αν συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και η Ένωση Κεντρώων, αφού, όπως υποστήριξε, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι δεν είναι σοβαρά κόμματα και βρίζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Δραγασάκης: Κεντρικός στόχος η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ