Ανοιχτό το ενδεχόμενο φόρου τραπεζικών συναλλαγών αφήνει ο Σταθάκης

«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ να την αποκλείσω» σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Σημείωσε ωστόσο ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αφορά μόνο σε τραπεζικές συναλλαγές «πολύ πάνω από τα 1.000ευρώ».

Ο κ. Σταθάκης προανήγγειλε επίσης την ψήφιση νέου νόμου  πριν από τις 15 Φεβρουαρίου  ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές. 

«Η απόφαση είναι σαφής. Εξαιρούνται της πώλησης δανείων τα δάνεια πρώτης κατοικίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τα καταναλωτικά δάνεια. Η συμφωνία λέει ότι το σύστημα γι’ αυτές τις τρεις κατηγορίες δανείων εφαρμογής θα ψηφιστεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου» τόνισε.

Σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομίας  τόνισε ότι «δεν υπάρχουν μέτρα για το 2016 δεν έχει διατυπωθεί τέτοιο αίτημα με οποιοδήποτε τρόπο.» Πρόσθεσε ότι «ο προϋπολογισμός έχει συμφωνηθεί όπως κατατέθηκε και συνεπώς θα ήταν παράδοξο δέκα ημέρες μετά να υπάρχει αναθεώρηση του με νέα αιτήματα». 

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Δεκάδες πολίτες στις ουρές για να υπαχθούν στον «νόμο Κατσέλη»

Φίλης: Δεν υπάρχει σκέψη για στρατιωτικά Λύκεια

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ