Βούλτεψη: Τα ευαίσθητα “βασιλικά διατάγματα” του ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Σοφία Βούλτεψη, με ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου και το παράλληλο πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για ευαίσθητα «βασιλικά διατάγματα» του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ: Τα ευαίσθητα «βασιλικά διατάγματα» του ΣΥΡΙΖΑ

«Ως πράξη ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας παρουσιάζει το κυβερνητικό επιτελείο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου», αναφέρει η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, με ανακοίνωση που εξέδωσε, κάνοντας λόγο

 Ως πράξη ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας παρουσιάζει το κυβερνητικό επιτελείο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου.

Μετά την άτακτη υποχώρηση από το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» – και επειδή δεν τολμούν να το επαναφέρουν στο σύνολό του – μιλούν τώρα για «δεσμεύσεις που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν».

Πρώτα μετέτρεψαν σε «παράλληλο πρόγραμμα» τις συνήθεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τώρα μετατρέπουν τις συνήθεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε… παράλληλο πρόγραμμα!

Και βέβαια, οι δικές τους Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ούτε αποτελούν «βασιλικά διατάγματα», ούτε είναι «χουντικής έμπνευσης», «ούτε συρρικνώνουν τη Δημοκρατία», ούτε μετατρέπουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία σε «χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα», ούτε «ξεφτίλα» είναι, ούτε σε Τσολάκογλου παραπέμπουν – όπως συνήθιζαν να κραυγάζουν όταν βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.

Είναι οι… ευαίσθητες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., για τις οποίες πανηγυρίζουν – αποφεύγοντας να εξηγήσουν γιατί χρειάζεται ΠΝΠ για τη ναύλωση πλοίων και τη διαμονή προσφύγων, προφανώς με αδιαφανείς διαδικασίες.

Αποφεύγουν επίσης να αναφερθούν και στις άλλες αριστεροδεξιές «ευαίσθητες» ΠΝΠ – για την παράταση της δανειακής σύμβασης, για το κλείσιμο των τραπεζών (πέντε ΠΝΠ), για την άρση του ορίου 1 εκ. ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών προκειμένου να ενταχθούν στις ρυθμίσεις διάφοροι μεγαλοοφειλέτες, για τη σύντμηση των προθεσμιών για το δημοψήφισμα που οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, για την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της γενικής κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να πληρώνονται οι δανειστές, όσο εκείνοι «διαπραγματεύονταν» με τα γνωστά αποτελέσματα.

Σήμερα, η κυβέρνηση παριστάνει την φιλάνθρωπο επειδή η ΠΝΠ της 24ης Δεκεμβρίου περιλαμβάνει ζητήματα σχετιζόμενα με την ανθρωπιστική κρίση, Τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και τις συμβάσεις προσωπικού στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας.

 Στο παρελθόν, όταν οι «φιλάνθρωποι» βρίσκονταν στην αντιπολίτευση καταψήφιζαν και προκαλούσαν ονομαστικές ψηφοφορίες για «αναίσθητες» ΠΝΠ, όπως:

 -Αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εξώσεων σε εμπορικά καταστήματα.

 – Μεταφορά μαθητών στα σχολεία.

– Εξαιρέσεις από τις μειώσεις συντάξεων για τους αναπήρους.

-Μέτρα επιτάχυνσης της απορρόφησης του ΕΣΠΑ με μείωση υπογραφών και περιορισμό γραφειοκρατίας.

-Νομοτεχνικές βελτιώσεις για να σταθεί δυνατόν να πληρωθούν υπερωρίες σε εργαζόμενους.

-Εξαίρεση του ερευνητικού προσωπικού των ΝΠΙΔ από το ενιαίο μισθολόγιο, για να μην μειωθούν κι’ άλλο οι μισθοί τους.

-Εξ αποστάσεως και με ηλεκτρονικά μέσα παροχή διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

-Συνέχιση της λειτουργίας του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου.

-Εκπτώσεις στα πρόστιμα τακτοποίησης αυθαιρέτων.

-Παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας στο Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν», ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοί του.

-Παροχή φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΕ, ώστε η επιχείρηση να εισπράξει οφειλόμενα χρήματα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Αλλά αυτές ήταν οι «αναίσθητες» ΠΝΠ.

Γιατί ύστερα ήλθαν οι φιλάνθρωποι…”

 

Διαβάστε επίσης:

Μαξίμου: Καμία διεύρυνση δεν θα καθιστά την πλειοψηφία πιο σταθερή…

Μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου διατάξεις του παράλληλου προγράμματος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ