«Σύννεφα» στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου;

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

«Δεν αποτελεί θέση της κυβέρνησης το σχέδιο Καμμένου για τη στράτευση των γυναικών και τα στρατιωτικά λύκεια» που είδε το φως της δημοσιότητας, δηλώνει στο Real.gr αρμόδια πηγή του Μεγάρου Μαξίμου και συμπληρώνει πως «ουδέποτε συζητήθηκαν σε αρμόδιο συλλογικό όργανο αυτές ή παρόμοιες προτάσεις».

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα πρωτοετέθη τον Οκτώβριο, από το βήμα της Βουλής, με τον Πάνο Καμμένο να προτείνει την εθελοντική στράτευση των γυναικών και την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Ράνια Σβίγκου να αναφέρει σε tweet:

«Η πρόταση για εθελοντική στράτευση των γυναικών που εκφράστηκε σήμερα από τον κ. Καμμένο, βρίσκει αντίθετο τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε τότε η Ράνια Σβίγκου.

«Η θέση αυτή ισχύει απολύτως και σήμερα. Τέτοιο νομοσχέδιο δεν πρόκειται καν να φτάσει στη Βουλή», τονίζουν στο Real.gr κύκλοι της Κουμουνδούρου, ενώ δημοσίως αντίθεση εξέφρασαν ήδη ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όλα δείχνουν πως στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων εμφανίζονται «σύννεφα». Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης, αν και με «τίμημα» καθώς είχαν τρεις διαρροές.

Τα δύσκολα –μη μνημονιακά– νομοσχέδια που έρχονται, αναμένεται να δοκιμάσουν περαιτέρω τις σχέσεις των δυο εταίρων, παρότι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος έχουν συμφωνήσει να ψηφίζουν χωριστά εκεί που υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» για τα δυο κόμματα. Πολύ περισσότερο που οι α λα καρτ πλειοψηφίες επαναφέρουν στο προσκήνιο τα σενάρια διεύρυνσης ή και αναδιάρθρωσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας από τον Αλ. Τσίπρα, ενώ οι εξελίξεις στη ΝΔ, με την εκλογή νέου προέδρου αναμένεται να δημιουργήσουν νέο πολιτικό σκηνικό και νέες προκλήσεις και για τους ΑΝΕΛ.

ΠΗΓΗ: real.gr

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Γεροβασίλη στον Σόιμπλε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ