Ποιον θέλει για πρόεδρο της ΝΔ ο Λεβέντης

Για το ενδεχόμενο συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ μίλησε ο Βασίλης Λεβέντης.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Λεβέντης είπε, ότι «θα γίνει»  και ότι «ο ίδιος θα επιμείνει στην υλοποίηση ενός σχεδίου με τη συμμετοχή και του νέου ηγέτη της ΝΔ, που θα είναι συναινετικός».

«Ελπίζω να βγει ο Μεϊμαράκης που είναι συναινετικός και είναι στη γραμμή Καραμανλή, γιατί αν βγει ο Μητσοτάκης θα γίνει πόλωση στο πολιτικό κλίμα, ο Μητσοτάκης δεν θα θελήσει να δώσει τη συγκατάθεσή του σε κυβέρνηση συνασπισμού», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

«Όσον αφορά στη χθεσινή ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο κ. Μεϊμαράκης δεν ψήφισε και δεν μου άρεσε, φοβήθηκε την Εκκλησία ο Μεϊμαράκης, ενώ η στάση του κου Μητσοτάκη ήταν καλύτερη στο Σύμφωνο Συμβίωσης», συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης.

Σχετικά με το δεύτερο γύρο εκλογών της ΝΔ στις 10 Ιανουαρίου, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε, ότι «με παρέμβαση Καραμανλή θα βγει νικητής ο Μεϊμαράκης».

«Σε ό,τι αφορά στη ρήτρα μηδενικού ελλείματος, αυτό που λένε ότι δεν θα υπάρξει μείωση των κύριων συντάξεων, είναι ψέμα. Δεν μπορεί να έχεις υπογράψει για ρήτρα μηδενικού ελλείματος στις συντάξεις και να μην προχωρήσεις σε μειώσεις συντάξεων», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Διευκρίνισε δε, ότι «η συμφωνία μιλάει για ρήτρα μηδενικού ελλείματος επί των ασφαλιστικών ταμείων».

«Η Ε.Ε. θέλει ελαστικοποίηση των εργασιακών συμβάσεων, αυτό σημαίνει ότι όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εργαζομένων θα κινδυνεύσουν. Εκεί θα δοκιμαστεί η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο κ. Λεβέντης, συμπληρώνοντας ότι «αν το επόμενο βήμα είναι να ελπίζει ο πρωθυπουργός ότι θα του δώσω εγώ ψήφο, “δεν φαντάζομαι να υπάρξουν προδότες στην Ένωση Κεντρώων”».

 

Διαβάστε επίσης

Η “παράκληση” του Λεβέντη στην κυβέρνηση να είναι “πιο σοβαρή” – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ