Στυλιανίδης: Η νεοφιλελεύθερη αντίληψη του Μητσοτάκη μπορεί να λειτουργήσει μόνο ως συνιστώσα

“Θεωρώ ότι η νεοφιλελεύθερη αντίληψη (του Κυριάκου Μητσοτάκη) μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα”, δήλωσε στο Bήμα Fm  ο βουλευτής της Ν.Δ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

“Όποιοι υποψήφιοι επικαλέστηκαν την ενότητα και τους χαμηλούς τόνους κέρδισαν-βγήκαν κερδισμένοι-αναφέρομαι ιδιαίτερα στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Κανονικά, ο νεοδημοκράτης περίμενε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος και περίμενε ενδεχομένως οι υποψήφιοι να διευκολύνουν την κατάσταση, αλλά είναι δικαίωμα τους, καταστατικό και κανείς δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει” τόνισε ο πρώην υπουργός. 

“Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκρ��τες θα πρέπει επιλέξουν τί Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;

Ή θέλουν μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα βασίζεται στο θεμέλιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που είναι η κοινωνική οικονομία της αγοράς; Μία παράταξη δηλαδή η οποία θα είναι λαϊκή και μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή και πατριωτική, όπως ακριβώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα” επισήμανε και πρόσθεσε:

“Το δεύτερο (μέρος του διλήμματος) είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι σε μία μεγάλη παράταξη χωρούν και τα δύο. Θεωρώ όμως ότι η τεχνοκρατική, ορθολογιστική, νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα. Δεν μπορεί να εκφράσει την κεντρική ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, η οποία θέλει να ακουμπά πάνω στην ζωντανή κοινωνία και στην υγιή αγορά”. 

 

Διαβάστες επίσης

Κύρτσος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικρατήσει με άνεση στον β’ γύρο

Πλεύρης: Καλό το αποτέλεσμα για τον Άδωνι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ