Προβάδισμα Μεϊμαράκη στο δεύτερο γύρο βλέπει ο Κακλαμάνης

Τολμώ να πω πως το προβάδισμα και για τον δεύτερο γύρο, το έχει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης σχολιάζοντας την εκλογική διαδικασία στη ΝΔ για την ανάδειξη αρχηγού, ενώ είπε ότι κατά την άποψή του έκανε έναν unfair χθες το βράδυ ο Κυριακός Μητσοτάκης. “Όχι απέναντι στον Βαγγέλη απέναντι στον κύριο Τζιτζικώστα, πριν βγουν τα αποτελέσματα δεν βγαίνεις και κάνεις δηλώσεις”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Όσο άσχημα ένοιωσα στις 22 Νοέμβριου, τόσο μεγάλη χαρά ένοιωσα εχθές, όχι για την σειρά κατάταξης των υποψήφιων και αυτό με χαροποίησε, αλλά διότι επιβεβαιώθηκα σε κάτι άλλο που εγώ επιμόνως έλεγα όταν διάβαζα και άκουγα να λένε «διαλύθηκε η ΝΔ, κατέρρευσε η παράταξη, θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ» και εγώ έλεγα ότι οι παρατάξεις οι οποίες είναι συνυφασμένες με την ιστορία αυτού του τόπου και με καλές στιγμές και με κακές στιγμές και με νίκες, και με ήττες δεν διαλύονται ποτέ. Μπορεί να αλλάζουν ονόματα τα κόμματα που τις εκπροσωπούν αλλά η παράταξη δεν διαλύεται ποτέ. Και αποδείχτηκε περίτρανα εχθές” είπε μιλώντας στα “Παραπολιτικά Fm”, ενώ για τη συμμετοχή του κόσμου στη χθεσινή εκλογική διαδικασία τόνισε: “Σε τέτοιο επίπεδο διότι εγώ περίμενα ότι θα είχαμε το τρία μπροστά σίγουρα, αλλά το ότι πλησιάσαμε περίπου το μισό εκατομμύριο στελεχών, μελών και φίλων της ΝΔ αυτό κι εγώ οφείλω να πω δεν το περίμενα”.

 

Για τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας, ο αντιπρόεδρος της βουλής είπε:

 “Θα είναι μια διαφορετική μάχη. Δεν είμαι ακόμα απόλυτα σίγουρος ότι θα πιάσουμε αυτό το νούμερο των 400 χιλιάδων plus.  αλλά πάλι η συμμέτοχη θα είναι μεγάλη. Έτσι θα βγει ένας πρόεδρος που δεν θα αμφισβητείτε από κανέναν. Εγώ τώρα έξω από τον συναισθηματισμό και τις προσωπικές πολιτικές επιλογές, διακινδυνεύω από σήμερα μια πρόβλεψη, ότι το προβάδισμα και για τις 10 Ιανουαρίου είναι στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη”.

 

 

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η συμμετοχή του κόσμου στην χθεσινή διαδικασία δένει τα χέρια όσων απεργάζονταν σενάρια διάσπασης της ΝΔ, επισήμανε: “Νομίζω ότι είναι αποστομωτική η απάντηση. Αποστομωτική αλλά δεν περίμενα εγώ αυτό το αποτέλεσμα για να ταυτιστώ με την άποψη την οποία εκφράζετε. Θυμάμαι τον Γιάγκο Πεσματζόγλου, μια προσωπικότητα των γραμμάτων και της πολίτικης που έκανε το ΚΟΔΗΣΟ. Κατέβηκε, πηρέ 1%. Παρότι ήταν μια προσωπικότητα εξαφανίστηκε και αυτός και το κόμμα του γιατί δεν υπήρχε λαός από κάτω να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.  Όποιος το αποτολμήσει θα είναι αυτός, οι φίλοι του και οι συγγενείς του”.

 

Τέλος, τόνισε ότι είναι θετικό να βρίσκονται στη ΝΔ και ο Α. Γεωργιάδης και ο Μ.Βορίδης. 

“Σε ανύποπτο χρόνο επίσης, επειδή διάβαζα διάφορα παραπολιτικά ότι δεν μιλιέμαι με τον Μάκη Βορίδη, ότι δεν μιλιέμαι με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα υπενθυμίσω αυτό που είχα πει από τότε. Εκτιμώ ότι πχ και οι δυο αυτοί συνάδελφοι που δεν θεωρώ ότι είναι ακροδεξιοί, βεβαίως είναι σκληροί δεξιοί, άλλο το ένα άλλο το άλλο, ότι είναι χρήσιμο να υπάρχουν μέσα στη ΝΔ. Δεν είναι μικρό το 9%-10% που πήρε ο Άδωνις, σημαίνει ότι ένα κομμάτι της κοινωνίας που ψηφίζει ΝΔ του αρέσουν οι ιδέες του Άδωνι. Άρα είναι χρήσιμο να υπάρχει και αυτό το κομμάτι να μένει στη ΝΔ, στην κάλπη όποτε γίνονται εκλογές και όχι να μας φεύγει δεξιότερα. Επομένως ναι, βεβαίως πρέπει να είναι.

Πρέπει ο καινούριος αρχηγός είτε είναι ο Βαγγέλης όπως εγώ πιστεύω, είτε ο Κυριακός πρέπει να ανοίξει πραγματικά την  αγκαλιά του  και να φάνουν γενναιόψυχοι. Οι ηγέτες είναι γενναιόψυχοι, δεν είναι μικρόψυχοι”.

 

Διαβάστε επίσης

Κύρτσος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επικρατήσει με άνεση στον β’ γύρο

Πλεύρης: Καλό το αποτέλεσμα για τον Άδωνι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ