Ο ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές στην Ισπανία

Για «συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας, τονίζοντας ότι είναι μια ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Η 20η Δεκέμβρη αποτελεί μια σαφή ένδειξη ότι, παρά τις κραυγές του συντηρητικού μπλοκ, η Ευρώπη αλλάζει! Οι αγώνες του ισπανικού και του ελληνικού λαού, οι αγώνες των ευρωπαϊκών λαών ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, δικαιώνονται.

Το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών της Ισπανίας συνιστά συντριπτική ήττα της πολιτικής της λιτότητας. Μετά από 35 χρόνια κυριαρχίας, το δικομματικό σύστημα κατέρρευσε. Η συντριβή που υπέστη το κόμμα της Ισπανικής Δεξιάς, είναι ξεκάθαρη: Μετά από 4 χρόνια παραμονής στην κυβέρνηση και εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών, το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι κατέκτησε μεν την 1η θέση, χάνοντας όμως το 1/3 των δυνάμεων του σε σχέση με τις εκλογές του 2011. Ο εκλογικός χάρτης της Ισπανίας σφραγίζεται από την άνοδο των Ποδέμος, οι οποίοι με ποσοστό 20,65% αποτελούν τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή της επόμενης μέρας.

Η άνοδος των πολιτικών δυνάμεων που εκφράζουν τα μεγαλειώδη κοινωνικά κινήματα που συγκλόνισαν όχι μόνο την Ισπανία, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, σηματοδοτεί μια ιστορική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, που βαθαίνει το ρήγμα της νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας στην Ευρώπη και ανοίγει το δρόμο σε ριζοσπαστικές και προοδευτικές αλλαγές».

Διαβάστε επίσης:

Ο Τσίπρας για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ισπανία – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ