Λεπτό προς λεπτό οι εκλογές της ΝΔ – Άρχισε η καταμέτρηση

Λίγο μετά τις 7 το πρωί άνοιξαν οι 1.290 κάλπες που έχουν στηθεί σε 883 εκλογικά κέντρα σε όλη την χώρα για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα κυλούν ομαλά και η συμμετοχή είναι μεγάλη καθώς καθώς προσήλθαν στις κάλπες περίπου 400.000 άτομα. Η υψηλή προσέλευση στην Αττική και ειδικά στην κρίσιμη περιφέρεια της Β’ Αθηνών έφεραν την αισιοδοξία στα γραφεία της Συγγρού που προσδοκά ένα μεγάλο νούμερο ψηφοφόρων στο τέλος της διαδικασίας.Η ΚΕΦΕ υπολογίζει πως μετά τις 10:30 θα γνωρίζουμε τον νικητή των εκλογών και αν θα υπάρξει δεύτερος γύρος που είναι και το πιο πιθανό σενάριο. 

Τραγάκης: Το αποτέλεσμα βγαίνει από τα fax που έρχονται από τα εκλογικά τμήματα – ΒΙΝΤΕΟ

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους 400.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες σήμερα. Ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός. Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους χιλιάδες ψηφοφόρους που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν, παρά το γεγονός ότι δώσαμε δύο παρατάσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα προβλεπόμενα από το καταστατικό του κόμματος, που προβλέπει ότι το αποτέλεσμα βγαίνει από τα fax που έρχονται από τα εκλογικά τμήματα από όλες τις περιοχές.

 

Δείτε το βίντεο από το Mega

Οι συνεργάτες του Τζιτζικώστα για τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στη ΝΔ

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτιζκώστας, στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, σύμφωνα με διαρροή από συνεργάτες του, με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων σε 197 εκλογικά τμήματα σε όλη την επικράτεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 16.500 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 10.650, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 8.400 και ο Άδωνις Γεωργιάδης 3.050.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με Κυριάκο Μητσοτάκη στη δεύτερη θέση η ΝΔ θα πάει σε δεύτερο γύρο εκλογών

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίσει την “μάχη” της δεύτερης θέσης απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα, θα διεκδικήσει την θέση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αναφέρουν συνεργάτες του βουλευτή σε διαρροές προς δημοσιογράφους επισημαίνοντας ότι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί υπέρ του πρώτου, που όπως όλα δείχνουν, αυτός θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Νίκη Μεϊμαράκη “δίνουν” οι πρώτες εκτιμήσεις στη ΝΔ

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία έρχονται από τα στρατόπεδα των τεσσάρων υποψηφίων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε στον Real Fm 97.8, η Χριστίνα Κοραή, οι εκτιμήσεις, καθώς δεν μπορούμε ακόμα να μιλάμε για επίσημα αποτελέσματα, δίνουν καθαρό προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη με 42%. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι συγκεντρώνει γύρω στο 27%-28%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας γύρω στο 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 9%-10%.

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Πόσοι ψήφισαν στο νομό Θεσσαλονίκης

Σε περίπου 35.000 υπολογίζονται οι ψηφοφόροι που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Ν.Δ. στο νομό Θεσσαλονίκης. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης οι κάλπες έκλεισαν με τελευταίες αυτές στην οδό Προξένου Κορομηλά, όπου υπήρχε προσέλευση μετά και τη λήξη της παράτασης που είχε δοθεί ως τις 8μ.μ.

Πάνω από 9.000 ψήφισαν στην Αχαΐα

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στην Αχαΐα, για την εκλογή νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της νομαρχιακής εφορευτικής επιτροπής Γιώργος Κακούρης, εκτιμάται ότι σε ολόκληρη την Αχαΐα έχουν ψηφίσει περισσότερα από 9.000 άτομα.

Όσον αφορά στην προσέλευση στα εκλογικά τμήματα που λειτουργούσαν στα διοικητικά όρια του δήμου Πατρέων, ο Γιώργος Κακούρης είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ότι οι ψηφοφόροι έφθασαν τους 5.500.

Στο μεταξύ, το μοναδικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε ήταν η μη λειτουργία του εκλογικού τμήματος στη Δάφνη Καλαβρύτων, διότι σύμφωνα με τον Γ. Κακούρη, δεν προσήλθαν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής.

Όμως, όπως πρόσθεσε, όσοι ήθελαν να ψηφίσουν πήγαν στην γειτονική Κλειτορία, που απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα.

Έκλεισαν οι κάλπες στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα

Γύρω στις 8:20 έκλεισαν οι κάλπες στο μεγαλύτερο εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στη Βόρεια Ελλάδα, που λειτούργησε στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος του εν λόγω εκλογικού κέντρου Δημήτρης Παππάς, οι πόρτες έκλεισαν αφού ψήφισε και ο τελευταίος που περίμενε στην ουρά.

Στις 12 κάλπες ψήφισαν 6.000 μέλη και φίλοι της Ν.Δ. και ήδη άρχισαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να αρχίσει και η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων και η ενημέρωση της ΚΕΦΕ της Ν.Δ. για τα αποτελέσματα.

Η προσέλευση των Νεοδημοκρατών “έριξε” το σύστημα για λίγα λεπτά

Σταδιακή επαναφορά του συστήματος έγινε νωρίτερα στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikos.gr. Όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές η αυξημένη προσέλευση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων προκάλεσε μικρές τεχνικές δυσκολίες που διήρκησαν σχεδόν 20 λεπτά.

 

Ο Τραγάκης ανακοίνωσε “325.000 ψηφοφόρους” και παράταση μέχρι τις οκτώ το βράδυ – ΒΙΝΤΕΟ

«Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ψηφίσει 325.000. Υπάρχουν δε, εκλογικά τμήματα αυτή τη στιγμή που είναι απ’ έξω 300 με 400 άνθρωποι και επιθυμούν να ψηφίσουν» ανέφερε νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, ανακοινώνοντας επίσης την παράταση μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ωστόσο σημείωσε ότι «σε περιπτώσεις που υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι επιθυμούν να ψηφίσουν, οι αρμόδιες εφορευτικές κεντρικές επιτροπές έχουν το δικαίωμα να παρατείνουν την ψηφοφορία μέχρι τέλους».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ

«Η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του κόμματος σε όλη τη χώρα, ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά, χωρίς να έχουν παρατηρηθεί τεχνικά προβλήματα» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

«Καλούμε όλους τους Νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία

Η εκλογή Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου» τόνιζε η ΚΕΦΕ

 

Τι δήλωσαν οι υποψήφιοι

Τζιτζικώστας: Σήμερα γυρίζουμε σελίδα – ΒΙΝΤΕΟ

Στη Θεσσαλονίκη ψήφισε για την ανάδειξη προέδρου της ΝΔ, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής. Οι Νεοδημοκράτες και οι φίλοι της παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη της ΝΔ στα χέρια τους. Σήμερα γυρίζουμε σελίδα, αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε για ένα κόμμα ανοικτό, σύγχρονο, δημοκρατικό. Για μία παράταξη σύγχρονη, ευρωπαϊκή που θα μπορέσει σύντομα να απαλλάξει την χώρα από την σημερινή κυβέρνηση.»

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

Άδωνις: Ενωμένοι και ισχυροί από αύριο –  ΒΙΝΤΕΟ

Ευτυχής για τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου της ΝΔ δήλωσε προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο στο Περιστέρι, ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Θα είμαστε από αύριο το πρωί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε” σημείωσε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ:

 

Μητσοτάκης: Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη από αυτή τη διαδικασία

“Είναι ημέρα γιορτής για τη ΝΔ” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος σε εκλογικό τμήμα της Κηφισιάς προκειμένου να ψηφίσει για την ανάδειξη αρχηγού της ΝΔ.

“Η ΝΔ θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη από αυτή την εκλογική διαδικασία” τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: “Είναι πολύ σημαντικό αυτό που θα συμβεί στη ΝΔ όχι μόνο για τις τύχες της παράταξής μας αλλά για τον τόπο συνολικά. Ο τόπος χρειάζεται μια μεγάλη, αξιόπιστη κεντροδεξιά παράταξη και είμαι σίγουρος ότι από αύριο θα την έχει”.

 

 Μεϊμαράκης: Ο μεγάλος νικητής είναι η ΝΔ – ΒΙΝΤΕΟ

“Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη ΝΔ, για την ίδια τη δημοκρατία. Το βράδυ δεν θα υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ο μεγάλος νικητής είναι η ΝΔ που με αισιοδοξία θα προχωρήσει για το μέλλον να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτικών και να είναι κυρίαρχη δύναμη στο πολιτικό γίγνεσθαι του τόπου” δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προσερχόμενος στο ΕΒΕΑ για να ψηφίσει.

 

 

 

 

Με τη σύζυγo στο πλευρό του ψήφισε ο Καραμανλής – ΒΙΝΤΕΟ

Στο παλαιό κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης ψήφισε το πρωί ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής. Μαζί με τον κ. Καραμανλή ήταν και η σύζυγός του Νατάσσα Παζαϊτη.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποχώρησε δίχως να κάνει δηλώσεις.

Ο κ. Καραμανλής βρίσκεται από χθες στην πόλη και το μεσημέρι πέρασε στιγμές χαλάρωσης, με την οικογένεια του και φίλους, κάνοντας βόλτα στη νέα παραλία. Με τζιν παντελόνι και μια φόρμα από πάνω περπάτησε μια μεγάλη διαδρομή στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με περιπατητές που απολάμβαναν τη λιακάδα του Δεκεμβρίου.

 

Δείτε το βίντεο από το MEGA

 

 Σαμαράς: Ενότητα για να βάλουμε τέλος σε αυτή την ανίκανη κυβέρνηση – ΒΙΝΤΕΟ

 

Ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα που θα πρέπει να υπάρξει την επόμενη μέρα στην κεντροδεξιά παράταξη έκανε ο Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ

«Στόχος είναι η ενότητα προκειμένου να μπει ένα τέλος σε αυτή την ανίκανη και αδίστακτη κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικα ο πρώην πρωθυπουργός.

Στον Άγιο Νικόλαο ψήφισε ο Πλακιωτάκης 

Στο επιμελητήριο του Λασιθίου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης ψήφισε για την ανάδειξη προέδρου στη ΝΔ, ο  μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης.  

«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης. Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μια μεγάλης, δυνατής, σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας» δήλωσε αμέσως μετά ο κ. Πλακιωτάκης.

«Προς το παρόν πάνε όλα καλά και θα πάνε καλά, είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι γι’ αυτό» πρόσθεσε ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους. 

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ