“Βάλαμε το μπόλι μας για την αλλαγή στην Ευρώπη”, είπε ο Πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ

«Ήταν ένα διήμερο με θετικές αποφάσεις για τις θέσεις της χώρας μας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά από τη Σύνοδο Κορυφής και πρόσθεσε:

«Η Ελλάδα, μέσα σε ένα δύσκολο πεδίο και σε αρνητικούς ευρωπαϊκούς συσχετισμούς, καταφέρνει, αξιοποιεί ευκαιρίες και πετυχαίνει να υπερασπίζεται τόσο το δίκιο της όσο και ευρύτερες πανανθρώπινες αξίες, όπως αυτή της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής».

«Η χρονιά που φεύγει ήταν μία πολύ δύσκολη χρονιά για την Ευρώπη. Μία χρονιά μεγάλων κρίσεων και αναταράξεων. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, στις δύσκολες και σκληρές διαπραγματεύσεις νομίζω ότι βάλαμε και εμείς καθοριστικά το μπόλι μας για την μεγάλη, αναγκαία αλλαγή στην Ευρώπη» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Ελπίζω και εύχομαι αυτό το μπόλι να καρποφορήσει την επόμενη χρονιά, τα επόμενα χρόνια. Αλλά ιδιαίτερα ελπίζω η επόμενη χρονιά, μετά την προηγούμενη που ήταν χρονιά κρίσεων και αναταράξεων, να είναι χρονιά των μεγάλων ανατροπών και αλλαγών σε προοδευτική και κοινωνική κατεύθυνση προκειμένου η Ευρώπη να ξαναβρεί τον προσανατολισμό της και τις ιδρυτικές της αξίες».

Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ

 

 

Διαβάστε επίσης:

Καρέ καρέ η συνάντηση του Τσίπρα με την Μέρκελ – ΦΩΤΟ

Τσίπρας: Καλωσορίζουμε την πρόταση κοινής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ