• Ο Μητσοτάκης στον Real fm 97.8: Θέλω τους “περαστικούς” στη ΝΔ

  12:34 μμ, Παρασκευή 18 Δεκ 2015 12:34 μμ, Παρασκευή 18 Δεκ 2015

  «Απαράδεκτο» χαρακτήρισε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε συγκεκριμένα: «Το παράλληλο πρόγραμμα είναι ένα παράλληλο πρόγραμμα τακτοποίησης κολλητών και φίλων, ένα άθροισμα ρουσφετολογικών ρυθμίσεων το οποίο ευτυχώς και απεσύρθη απ’ τη Βουλή και ελπίζω να μην επανέλθει. Είναι αδιανόητο να κατατίθεται στη Βουλή ένα νομοσχέδιο χωρίς έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και να επιδιώκει η κυβέρνηση να συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος (…) Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είναι απαράδεκτο. Όλες αυτές οι ρυθμίσεις είναι ρυθμίσεις πελατειακού, ρουσφετολογικού χαρακτήρα. Άρα δεν μιλάμε για κανένα παράλληλο πρόγραμμα. Την εποχή που τα νοσοκομεία μας δεν έχουν φάρμακα η κυβέρνηση εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να διορίζει κολλητούς και φίλους στο δημόσιο».

  Στο ερώτημα, έαν στη ΝΔ υπάρχουν εξίσου πολλές «συνιστώσες» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε:

  «Συνιστώσες με τη μορφή που υπάρχουν και υπήρχαν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν στη ΝΔ. Πρέπει να πω ότι και σήμερα που μιλάμε υπάρχουν συνιστώσες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες ευθέως κρατάνε ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τρομοκράτες και με στοιχεία του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ο περιβόητος κ. Λάμπρου δεν το έκρυψε ποτέ ότι συνομιλεί…»

  Κληθείς να σχολιάσει τα σενάρια περί πιθανής επιστροφής του Κώστα Καραμανλή στην αρχηγία της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε:

  «Δεν έχω ακούσει ποτέ τον κ. Καραμανλή να εκδηλώνει κάποιο ενδιαφέρον για την επιστροφή του στην ενεργή πολιτική με αυτόν τον τρόπο. Δεν νομίζω ότι είναι στις προθέσεις του», ενώ ερωτηθείς σχετικά με την έντονη φημολογία για ίδρυση νέου κόμματος από τον πρώην Πρωθυπουργό, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ απάντησε:

  «Εγώ προσωπικά το αποκλείω. Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ταυτίσει την παρουσία του με τη ΝΔ και νομίζω ότι πραγματικά την πονάει και την αγαπάει πάρα πολύ».

  Στο ερώτημα τι θα κάνει με τα χρέη του κόμματος στην περίπτωση που εκλεγεί, ο ίδιος απάντησε:

  «Το 60% της κρατικής επιχορήγησης κατευθύνεται υποχρεωτικά και δια νόμου στην εξυπηρέτηση των χρεών του κόμματος, το υπόλοιπο 40% καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες κατά την άποψή μου είναι εξαιρετικά υψηλές. Εγώ έχω πει ότι θα λειτουργήσω τη ΝΔ με μια πολύ λιτή μορφή, με πολύ μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, φεύγοντας από ένα βαρύ και ακριβό κτίριο, πηγαίνοντας σε μια πιο υποβαθμισμένη περιοχή της Αθήνας και με έναν οργανικό βραχίονα πολύ πιο λιτό και με πολύ λιγότερο στελεχιακό δυναμικό… Αυστηρή λιτότητα στη ΝΔ. Πρέπει να σεβόμαστε τα χρήματα του φορολογούμενου» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως εάν εκλεγεί, με καταστατική ρήτρα, η ΝΔ δεν θα μπορεί να δανείζεται πλέον χρήματα.

  Με αφορμή δημοσκοπικά ευρήματα που αναφέρουν ότι αν την Κυριακή ψηφίσουν λίγοι, ο κ. Μεϊμαράκης έχει τον πρώτο λόγο, ενώ αν διευρυνθεί το ακροατήριο που θα προσέλθει στις κάλπες τότε αυξάνονται οι πιθανότητες τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κ. Τζιτζικώστα ο βουλευτής Β Αθήνας σημείωσε: «Καταρχάς νομίζω ότι η ανάλυση αυτή είναι βασικά σωστή. Εξάλλου και ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκρυψε το γεγονός ότι δεν του αρέσει η ανοικτή διαδικασία. Μίλησε πολύ συχνά για περαστικούς επιδιώκοντας και ο ίδιος νομίζω, επενδύοντας στον σκληρό κομματικό ακροατήριο. Εγώ του απαντώ ότι τους θέλω τους περαστικούς στη ΝΔ. Οι περαστικοί είναι ευαισθητοποιημένοι πολίτες οι οποίοι θα έρθουν να ψηφίσουν ότι μόνο για τον επόμενο πρόεδρο, αλλά και για υποψήφιο πρωθυπουργό».

  Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την άποψη ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα του κόμματος, συμπληρώνοντας ότι η ΝΔ χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ «διεύρυνση στον μεσαίο χώρο». «Πιστεύω ότι είμαι ο πιο κατάλληλος να το κάνω χωρίς ταυτόχρονα να αποξενώσω τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ» υπογράμμισε.

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα