Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το παράλληλο πρόγραμμα

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης με αφορμή την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά στο παράλληλο πρόγραμμα. 

Η διάσκεψη των προέδρων που συγκάλεσε ο Νίκος Βούτσης αποφάσισε  να διακοπεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα έως τις 7 Ιανουαρίου που θα ανοίξει η Βουλή. Από την πλευρά της κυβέρνηση “δείχνει” ως υπεύθυνη για την απόσυρση του προγράμματος την αντιπολίτευση.  Όπως αναφέρει η “Αυγή” , η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφάσισε η συζήτηση για το νομοσχέδιο να συνεχιστεί μετά τις γιορτές, καθώς η κυβέρνηση επικαλέσθηκε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που έχει αποχωρήσει από την συζήτηση του νομοσχεδίου. Υπενθυμίζεται ότι η ένταση είχε προκληθεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής της βουλής την Τετάρτη, απ’ όπου αποχώρησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. 

 

Για ναυάγιο της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Πλακιωτάκης, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ομολογήσει την αδυναμία του.

“Η απόσυρση, από την κυβέρνηση, του νομοσχεδίου για το “παράλληλο πρόγραμμα”, αποδεικνύει, για ακόμη μια φορά, ότι τα όσα έλεγαν το προηγούμενο διάστημα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη της κυβέρνησής του, ήταν άνευ ουσίας και για εσωτερική κατανάλωση.

Το σημερινό ναυάγιο της κυβέρνησης πείθει και τον πιο δύσπιστο, ότι ο θησαυρός του κ. Τσίπρα ήταν άνθρακες.  Για να τεθεί, επιτέλους, ένα τέρμα στο συνεχή διασυρμό της χώρας, καλώ το Πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του. Καλώ το κ. Τσίπρα, να ομολογήσει την αδυναμία του να κυβερνήσει και να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας”.

 

“Η διαφημιστική απάτη που επιχείρησε η κυβέρνηση με το λεγόμενο παράλληλο πρόγραμμα, τελείωσε άδοξα. Ο λαός να ακολουθήσει το δρόμο του αγώνα και να μην ελπίζει στα παραμύθια των παράλληλων προγραμμάτων, που αποδεικνύονται κοροϊδία” δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης. 

 

“Η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δικαιώθηκε για τις πολιτικές ενστάσεις που κατέθεσε χθες στην επιτροπή της Βουλής, σχετικά με τον τρόπο που η Κυβέρνηση επέλεξε να συζητηθεί το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα». Η κυβερνητική όμως αναδίπλωση δεν αρκεί.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αποδεχθεί ότι δεν υπάρχει δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου χωρίς την τήρηση των διατάξεων του Κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος” δήλωσε από την πλευρά του ο Βασίλης Κεγκέρογλου Γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

 

“Ανικανότητα, προχειρότητα, συνέχιση της κοροϊδίας ή όλα αυτά μαζί;” διερωτάται σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι.  “Το περιβόητο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης, γραμμένο στο πόδι, με δεκάδες ασάφειες και διευθετήσεις ρουσφετιών, μαζεύτηκε τελικά άρον-άρον, επειδή δεν πήρε την άδεια από τους συνομιλητές της κυβέρνησης. ‘Αλλη μια «σκληρή διαπραγμάτευση» έληξε άδοξα, με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να συνεχίζουν να πουλούν το παραμύθι «εμείς θέλουμε, αλλά δεν μας αφήνουν». Το Ποτάμι δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι σε αυτό το θέατρο δε συμμετέχει, γι’ αυτό και αποχώρησε από τη Βουλή. Η χώρα έχει όντως ανάγκη από μια σειρά τολμηρές μεταρρυθμίσεις, που θα υπερβαίνουν το μνημόνιο. Αυτές όμως δεν μπορούν να γίνουν από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ζουν σε παράλληλο οπισθοδρομικό σύμπαν” σημειώνει στην ανακοίνωσή του. 

 

“Ο αληθινός λόγος της απόσυρσης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα είναι ότι το νομοσχέδιο αυτό θεωρήθηκε μονομερής ενέργεια και γι’αυτό η κυβέρνηση έκανε ατάκτως πίσω” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων.

 

 

 Διαβάστε επίσης

Tο επεισόδιο με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από την Επιτροπή για το παράλληλο πρόγραμμα – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ