Οι “κόκκινες γραμμές” των ΑΝΕΛ για το σύμφωνο συμβίωσης

«Δεν έχουμε αντίρρηση να διασφαλιστούν τα περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά είμαστε αντίθετοι στην αναγνώριση της δυνατότητας υιοθεσίας και στην χορήγηση ιθαγένειας», ανέφερε σε συνέντευξή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος ήταν ο εισηγητής του κόμματος στη συζήτηση του νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης και το καταψήφισε επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 fm”, είπε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχει αοριστία κατά πόσο τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης εξομοιώνονται με συζύγους, γεγονός το οποίο “δεν θα βοηθήσει τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα”.

“Κατ΄ αρχήν είμαστε αντίθετοι, αλλά επειδή είμαστε άνθρωποι του διαλόγου, περιμένουμε τις βελτιωμένες νομοτεχνικές ρυθμίσεις, που θα φέρει ο υπουργός στη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, τη Δευτέρα”, είπε ο κ.Κόκκαλης, προσθέτοντας ότι “τέτοια νομοσχέδια ίσως συμβάλλουν στην αποδυνάμωση των αξιών της κοινωνίας”. Διευκρίνισε δε ότι “δεν είμαστε ομοφοβικοί, αλλά ακούμε την άποψη της εκκλησίας”.

Αναφερόμενος στις επιμέρους αντιρρήσεις, ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων διευκρίνισε ότι η υιοθεσία αντίκειται στην ευρωπαϊκή σύμβαση για την υιοθεσία των ανηλίκων τέκνων και ότι στην αιτιολογική έκθεση προβλέπεται η χορήγηση ιθαγένειας, άδειας παραμονής σε ομόφυλα ζευγάρια, δηλαδή “κάποιος μπορεί να συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με έναν Πακιστανό και να λάβει άδεια παραμονής ή ιθαγένεια”.

“Αν η ελληνική κοινωνία αποδέχεται την επίσημη ομοφυλοφιλική οικογένεια, θα κάνουμε πίσω”, είπε ο κ.Κόκκαλης ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα του ότι η διαφοροποίηση του κόμματος στο θέμα, “δεν έχει καμία σχέση με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που πρόσφατα επιβεβαιώθηκε ότι είναι αρραγής, μπετόν αρμέ”.

“Συγκυβερνάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση, λέγοντας αλήθεια στον κόσμο, συμφωνούμε σε πολλά, αλλά είμαστε διαφορετικά κόμματα”, είπε ο βουλευτής Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Μπουτάρης: Να μαθαίνουμε για την ομοφυλοφιλία στο σχολείο… όχι μόνο για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ