• Νέα Δημοκρατία: Εκλογές για γερά νεύρα

  7:32 πμ, Πέμπτη 17 Δεκ 2015 7:32 πμ, Πέμπτη 17 Δεκ 2015

  Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

  Μήνυμα προς τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες αναμένεται να στείλουν και οι τέσσερις υποψήφιοι τρία 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.

  Την ίδια στιγμή στα κεντρικά γραφεία του κόμματος γίνονται συνεχείς δοκιμές με τα εκλογικά κέντρα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής.

  Η εκπαίδευση των χειριστών των τερματικών ολοκληρώθηκε όπως και η αποστολή των tablets σε όλα τα σημεία όπου θα στηθούν οι κάλπες. Ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης (βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την σύνοδο του ΕΛΚ) αλλά και τα μέλη της ΚΕΦΕ εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα.

  Με συνεντεύξεις στα ΜΜΕ και σύντομες περιοδείες στην περιφέρεια οι τέσσερις διεκδικητές για την ηγεσία του κόμματος θα ολοκληρώσουν τον προεκλογικό τους αγώνα.

  Στο προσκήνιο επικρατούν μεταξύ τους χαμηλοί τόνοι σε σχέση με όσα συμβαίνουν πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας όπου οι διεργασίες μεταξύ των βουλευτών αλλά και των στελεχών του κόμματος είναι ιδιαιτέρως έντονες καθώς μέχρι την τελευταία στιγμή γίνονται μετακινήσεις από το ένα στρατόπεδο στο άλλο.

  Η σκληρή σύγκρουση του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Λάκη Λαζόπουλο δημιούργησε νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ των υποψηφίων. Με τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα να κατηγορούν και εκείνοι με την σειρά τους τον γνωστό καλλιτέχνη αλλά και να ρίχνουν τα βέλη τους και προς την πλευρά Μεϊμαράκη υποστηρίζοντας πως τον στηρίζει ο Λάκης Λαζόπουλος και ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Ο κ. Μεϊμαράκης αντέδρασε έντονα τονίζοντας πως τον συκοφαντούν. Παράλληλα ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως δεν τίθεται θέμα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ . «Γιατί επανερχόμαστε μονίμως σε ένα τέτοιο σενάριο, το οποίο διάφοροι κύκλοι καλλιεργούν, μη γνωρίζοντας τι εξυπηρετεί και θέλουν να χρεώσουν ότι ο Μεϊμαράκης, τελικά θα εκλεγεί ως ‘’υποκινούμενος κάποιων για να συμφωνήσει με τον Τσίπρα’’; Θεωρώ ότι πέρα από κάποιο σημείο, αυτό καταντάει και συκοφαντία. Πολιτική συκοφαντία, βέβαια. Η οποία λέγεται και ξαναλέγεται, ενώ έχει απαντηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσίασε τα πέντε πρώτα βήματα από την στιγμή που θα αναλάβει τα ηνία της ΝΔ. Ο ορισμός δύο αντιπροέδρων, η δημιουργία σκιώδους κυβέρνησης, η άμεση σύγκληση των κομματικών οργάνων και η δημιουργία ενός σχεδίου αναγέννησης είναι μερικές από τις πρώτες κινήσεις που θα κάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Στόχος είναι στο τέλος της Άνοιξης του 2016, να οδηγήσω την παράταξη σε ευρύ συνέδριο επανατοποθέτησης στο πολιτικό σκηνικό» είπε χαρακτηριστικά.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στους περίπου 4.000 συνέδρους της, ανοίγοντας διάλογο μαζί τους για την πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την εκλογή του νέου αρχηγού. Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι έχει καταθέσει τις δικές του προτάσεις για την ανάταξη της ΝΔ μέσα σε 111 ημέρες και, βασιζόμενος στο χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος έχει ανακοινώσει, λέει ότι τα στελέχη του κόμματος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου σε έκτακτο συνέδριο θα οδηγήσουν την παράταξη στην επανεκκίνησή της.

  O Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε τις επιθέσεις εναντίον του Λάκη Λαζόπουλο και χθες το βράδυ περιόδευσε στην Σπάρτη. Εκτιμά πως θα είναι η έκπληξη των εκλογών και υποστηρίζει πως είναι ο μόνος που μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Αλέξη Τσίπρα.

  ΠΗΓΗ: real.gr

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης: Είναι αδιανόητο να μην μπορώ να πάω στα Εξάρχεια - ΒΙΝΤΕΟ

  Μαξίμου: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι διεκδικούν τον ρόλο της τρόικας εσωτερικού

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα