Αρβανιτόπουλος: Ο Καραμανλής εγγυάται την ενότητα της παράταξης

Όσοι προσπαθούν να εμπλέξουν τον πρώην πρωθυπουργό στην εσωκομματική διαδικασία, δεν προσφέρουν υπηρεσία στη ΝΔ, ανέφερε στον Real Fm 97,8  και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο πρώην υπουργός επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή και στενός του συνεργάτης, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Στο ερώτημα τι γίνεται με την πολυσυζητημένη «διαρροή» κύκλων Καραμανλή υπέρ Μεϊμαράκη και αν υπάρχει αυτή η τοποθέτηση, γιατί δεν έγινε από τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, αλλά από κύκλους, ο κ. Αρβανιτόπουλος απάντησε:

«Εγώ πιστεύω βαθιά ότι ο Κώστας Καραμανλής είναι εθνικό κεφάλαιο. Είναι πολιτική εφεδρεία και δεν έχει πολλές ο τόπος. Αυτοί, οι οποίοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν στην εσωκομματική διαδικασία, δεν προσφέρουν υπηρεσία ούτε στον τόπο, ούτε στην παράταξη.

Ο Κώστας Καραμανλής ένα πράγμα έχει πει και επαναλαμβάνει διαρκώς και αυτό είναι ότι ο ίδιος εγγυάται -και δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά- την ενότητα και τη σταθερότητα της παράταξης.

Από εκεί και έπειτα, αν ο ίδιος ήθελε -που νομίζω γνωρίζοντας τον χαρακτήρα του, ποτέ δεν θα ήθελε- να πάρει μέρος και να έχει ανάμιξη σε μια εσωκομματική διαδικασία, θα το είχε κάνει ο ίδιος, θα το είχε κάνει διά του εκπροσώπου Τύπου που διόρισε τις τελευταίες εβδομάδες, τον κ. Παπαδημητρίου, ακριβώς για να μη δημιουργούνται τέτοιες παρεξηγήσεις».

«Ο Τζιτζικώστας είναι μία υποψηφιότητα που μπορεί να ακούσει η κοινωνία»

Ο πρώην υπουργός, ερωτηθείς γιατί επέλεξε να στηρίξει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, είπε:

«Για έναν πολύ απλό λόγο, η σκυτάλη πρέπει να περάσει στη νέα γενιά και η παράταξη, για να συνεχίσει να υπάρχει, πρέπει να ανανεωθεί.

Ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας νέος άνθρωπος, δεν ευθύνεται για όλα αυτά, τα οποία συνέβησαν σε αυτόν τον τόπο και μας έφτασαν έως εδώ, δεν έχει εμπλοκή σε αποφάσεις που ουσιαστικά κόστισαν τον ελληνικό λαό και δεν έχει πληγεί από την όλη διαχείριση της μνημονιακής εποχής. Είναι μία υποψηφιότητα που μπορεί να ακούσει η ελληνική κοινωνία».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

Μεϊμαράκης: Ποιος δεν θα ευχαριστιόταν με τη στήριξη Καραμανλή;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ