Σκυλακάκης για την απόφαση του ΣτΕ: Ήταν αποκλειστικά δική μας προσπάθεια

Στην προσφυγή του κόμματος στο ΣτΕ και στην απόφαση που προβλέπει ότι η κυβέρνηση όφειλε από την 21η Μαΐου 2015 να είχε αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, αναφέρθηκε ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Πρόεδρος της Δράσης, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Είναι μια δουλειά που ξεκίνησε από το 2013 και είναι μία προσφυγή που έκανα κι εγώ ο ίδιος μαζί με μερικά ακόμη στελέχη της Δράσης και τη δίκη την κέρδισε ο αντιπρόεδρος της Δράσης ο κ. Τάσος Αβραντίνης. Συνεπώς ήταν αποκλειστικά δική μας προσπάθεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Και πρόσθεσε: «Η απόφαση λέει ότι οφείλει η διοίκηση αναδρομικά από τον Μάιο του 2015 να αναπροσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες. Δεν γνωρίζουμε, γιατί δεν έχουμε δει το σκεπτικό της απόφασης ακόμη, αν αυτή η αναπροσαρμογή θα επηρεάσει τον φετινό ΕΝΦΙΑ γιατί θα τεθεί ένα ερώτημα για ποιες αντικειμενικές αξίες βγήκε αυτός ο ΕΝΦΙΑ. Αν ισχύει από την αρχή του χρόνου δηλαδή και δεν το πιάνει η απόφαση. Σίγουρα θα πιάσει τον ΕΝΦΙΑ της επόμενης χρονιάς και σίγουρα πιάνει όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν από τον Μάιο και πέρα. Επίσης όλους τους άλλους φόρους και άλλα θέματα που συνδέονται με τα ακίνητα. Παράδειγμα υπάρχουν κάποιες επιδοτήσεις ενοικίων που συνδέονται με την αντικειμενική αξία. Επίσης θα επηρεάσει και τα θέματα των πλειστηριασμών όπου θα πρέπει η κυβέρνηση να αναπροσαρμόσει προς τα κάτω τα ποσά των πλειστηριασμών έτσι ώστε να αφορούν την πραγματικότητα. Το σοβαρότερο όμως κατά τη γνώμη μου είναι ότι θα υποχρεώσει την κυβέρνηση να κάνει μία αναπροσαρμογή σε ολόκληρη τη χώρα έτσι ώστε να μην έχουμε παρανοϊκές διαφορές από περιοχή σε περιοχή».

Ακούστε το ηχητικό:

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» βάζει το ΣτΕ στις αντικειμενικές αξίες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ