Αντώναρος: Ο Καραμανλής όταν θέλει να πει κάτι το λέει…

Την κούρσα της διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία, σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά”. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ και τις κινήσεις Καραμανλή ο κ. Αντώναρος απάντησε:

«Πρώτον δεν με εκπλήσσουν οι επιθέσεις από πλευρές οι οποίες ξέρετε έχουνε κάνει σχεδόν σύστημα τις επιθέσεις στον Κώστα Καραμανλή στο παρελθόν και στο απώτερο παρελθόν. Δεύτερον, μου κάνει  εντύπωση που ομονοούν οι τρεις επιτιθέμενοι, δείχνει μεγάλο πανικό. Το τρίτον, ο Καραμανλής ξέρετε προσπαθούν να τον κάνουν κάποιοι να σπάσει την δημόσια σιωπή του. Μέχρι το Σαββατοκύριακο γράψανε ορισμένα Μέσα ότι έκανε δημόσια δήλωση και βγήκα βεβαίως αστειευόμενος σε ένα από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και είπα «ρε παιδιά δείξτε μου κι έμενα αυτή την δημόσια δήλωση που έκανε ο Καραμανλής». Ο Κώστας Καραμανλής όσοι τον βλέπουν και συνήθως μιλάνε αυτοί που δεν τον βλέπουν ή αυτοί που στο πρόσφατο παρελθόν προσήλθαν στη ΝΔ και τον έχουνε δει μια ή δυο φορές, αυτοί σπεύδουν αυθεντικά να ερμηνεύσουν τον Καραμανλή. Εγώ δεν ερμηνεύω τον Καραμανλή, εγώ ξέρω απλώς  τι λέει σε ορισμένους από αυτούς που βλέπει ο Καραμανλής και είμαι βεβαίως και αν συνομιλήσετε και εσείς με ορισμένους από αυτούς που βλέπει ο Καραμανλής τακτικά θα καταλήξετε στο ίδιο αποτέλεσμα. Μου κάνει εντύπωση ακριβώς ότι τέσσερις μέρες πριν από αυτή την πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία, που πέρασε μέσα από χίλια μύρια και φτάνουμε τώρα στο τέλος, ορισμένοι προσπαθούν να βάλουν στο παιχνίδι, προσπάθησαν να βάλουν στο παιχνίδι την περασμένη εβδομάδα με δικό τους τρόπο τον Καραμανλή και το ξανακάνουν ξανά αυτή την εβδομάδα. Αυτό ήταν και το προβοκατόρικο στο οποίο αναφέρθηκε ο κάλος μου φίλος Ευριπίδης Στυλιανίδης και πολύ εύστοχα χθες. Είπε ότι ορισμένοι την περασμένη εβδομάδα προσπάθησαν να «χρησιμοποιήσουν» τον Καραμανλή με προβοκατόρικο τρόπο. Ο Καραμανλής όταν θέλει κάτι να πει το λέει ή το αφήνει να φάνει. Είναι  ο τρόπος του».

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς ποιος από τους υποψηφίους θα ήταν η καλύτερη λύση για την Νέα Δημοκρατία, ο Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε: «Η καλύτερη λύση για άλλους που καταλαβαίνουν είναι αυτός που έχει την μεγαλύτερη πείρα και ξέρει και οργανωτικά και πολιτικά την ΝΔ. Και αυτός για έμενα, ξεκάθαρα, είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Εγώ σέβομαι κάθε υποψήφιο και έχει ο καθένας που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο καταστατικό, το δικαίωμα να είναι υποψήφιος αλλά έχω κι εγώ το δικαίωμα να λέω τη δική μου γνώμη. Εγώ δεν μετακινήθηκα από την πρώτη μέρα που δημοσιοποιηθήκαν οι υποψηφιότητες. Δηλαδή τι πάει να πει αυτό; Επειδή ήμουν κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραμανλή δεν έχω δικαίωμα να εκφέρω την άποψη ποιος κατά την γνώμη μου είναι ο καλύτερος υποψήφιος;

Δηλαδή επειδή το λέω τέσσερις μέρες πριν, και εξακολουθώ να είμαι σταθερός θα επικριθώ γι’ αυτό; Τότε γιατί δεν με επέκριναν; Δεν με επέκριναν διότι προφανώς δεν τους είχε πιάσει πανικός κάποιους. Και δεν με επέκριναν διότι δεν πέτυχαν τα σχεδία κάποιων την περασμένη εβδομάδα να δημιουργήσουν εσφαλμένες εντυπώσεις ότι ο Καραμανλής έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως, ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις που δεν έγιναν, αυτά εννοώ προβοκατόρικα».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να επιλέξει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως γενικό γραμματέα του κόμματος επισήμανε ότι ήταν εξαιρετική επιλογή και πρόσθεσε:

«Οι άλλοι είναι όλοι άξιοι και έχουν όλοι το δικαίωμα να διεκδικούν την προεδρία του κόμματος. Μου κάνει εντύπωση όμως ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη σιγή παρά πολλών ανθρώπων, εννοώ από τα στελέχη, να μη λένε ποιον στηρίζουν. Εγώ ξέρω στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη ηγεσιών σε όλα τα δυτικοευρωπαϊκά κόμματα ο καθένας παίρνει θέση και δεν μετακινείται. Δεν πάει μια από εδώ, μια από εκεί, μια παραπέρα.

Εδώ γιατί μας φαίνεται περίεργο που κάποιοι λένε ποιους υποστηρίζουν; Αυτά είναι ξεκάθαρα πράγματα. Και μου κάνει πραγματικά πολύ μεγάλη εντύπωση αντί να επικεντρωθούμε στην ουσία των λεγομένων των υποψήφιων, επικεντρωνόμαστε στα πρόσωπα. 

Εκλέγουμε βεβαίως πρόεδρο ενός κόμματος το οποίο πρέπει να είναι ισχυρό, πρέπει να είναι ενιαίο, πρέπει να έχει πολιτικό λόγο πρέπει όμως να τον εκλέγουμε με βάση αυτά τα οποία έχει πει.  Η χώρα έχει τεράστια προβλήματα. Έχουμε μια κυβέρνηση η οποία κατά την γνώμη μου αναποφάσιστη είναι, δεν ξέρει να πάρει μεγάλες αποφάσεις».

Ερωτηθείς πως αξιολογεί τη δήλωση του κ. Παπαγγελόπουλου ότι Καραμανλής, Παυλόπουλος και Τσίπρας είναι εγγύηση για τη δημοκρατία και τις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος υπογράμμισε: «Οι δυο έχουνε θεσμικούς ρόλους και αλίμονο αν δεν αναγνωρίζουμε στους δυο κορυφαίους παράγοντες του κράτους τους θεσμικούς ρόλους τους οποίους έχουν και την ευθύνη την οποία έχουν μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας να κάνουν ότι είναι απαραίτητο. Ο κος Παπαγγελόπουλος προσθέτει και τον Καραμανλή. Εγώ είμαι της άποψης ότι ο Καραμανλής αποτελεί μια μεγάλη εγγύηση για το μέλλον.

Τις εγγυήσεις τις παίρνει κάνεις για τις πολύ κακίες στιγμές, εγώ εύχομαι την εγγύηση αυτή να μη χρειαστεί να την χρησιμοποιήσουμε.

Σας διαβεβαιωθώ ότι ο Καραμανλής είναι ακριβώς λόγω της στάσης του, ακριβώς λόγω της συμπεριφοράς του ένα εθνικό κεφάλαιο τον οποίο θα πρέπει κάποιοι να σταματήσουν μέσα στην «κάψα» αυτής της προεκλογικής εκστρατείας να χρησιμοποιούν το όνομα του.

Ας τον αφήσουν τον Καραμανλή απ’ έξω. Όσοι έχουν μιλήσει και έχουνε μιλήσει όλοι οι υποψήφιοι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο αλλά ας μην κάνουν ότι έχουν μιλήσει περισσότερο από ότι έχουν συνομιλήσει μαζί του. Ξέρουν και τις σκέψεις του, και τις απόψεις του, και τις θέσεις του». 

 

Διαβάστε επίσης:

Αντώναρος: Η ΝΔ να εκφράζει μια Κεντροδεξιά με ευρεία λαϊκή βάση 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ