• Τζιτζικώστας: Συναίνεση με αυτή την κυβέρνηση σημαίνει συνενοχή

  11:23 πμ, Τρίτη 15 Δεκ 2015 11:23 πμ, Τρίτη 15 Δεκ 2015

  Να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους στο σενάριο της συναίνεσης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. καλεί μέσω του «Ελεύθερου Τύπου» ο Απόστολος Τζιτζικώστας τους συνυποψηφίους του.

  Λίγα 24ωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές, ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι «άλλος χρόνος για την παράταξη δεν υπάρχει», ενώ ασκεί σφοδρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα.

  Αρκετές φωνές κάνουν λόγο για την ανάγκη συναίνεσης προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τα δύσκολα μέτρα που έρχονται. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

  H κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Τσίπρας, κάτω από το βάρος των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς τους, κατάφερε μέσα σε εννέα μήνες να γκρεμίσει ό,τι απέμεινε, να συνθλίψει όποιον άντεξε, οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή.

  Σε 9 μήνες στραγγάλισε την οικονομία, αποσταθεροποίησε το τραπεζικό σύστημα, έφερε τα capital controls και βύθισε τη χώρα στην αβεβαιότητα και τη νέα ύφεση. Εισηγήθηκε, συμφώνησε και υπέγραψε το τρίτο, το χειρότερο και πιο βαρύ Μνημόνιο, το Μνημόνιο των φόρων και της ανασύστασης του παλιού κομματικού κράτους που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η πραγματικότητα στον πρώτο Προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι: 95% είναι μέτρα λιτότητας και τα φορολογικά βάρη ξεπερνούν πλέον το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί να υπερασπιστεί την πατρίδα, τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά μας σύνορα. Το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα μας βρίσκει με μια ανίκανη, ιδεοληπτική κυβέρνηση, που ποινικοποιούσε πάντα την ασφάλεια. Μια κυβέρνηση απομονωμένη από το διεθνές περιβάλλον, που αποτελεί πλέον μια ιδιαιτερότητα για τον υπόλοιπο κόσμο.

  Είχα από την αρχή προειδοποιήσει, και επιβεβαιώθηκα, πως η πρόσκληση του κ. Τσίπρα για συναίνεση είναι προσχηματική και υποκριτική. Οποιαδήποτε λοιπόν συναίνεση σε αυτή την επικίνδυνη κυβέρνηση σημαίνει συνενοχή. Και καλώ όλους τους συνυποψηφίους μου να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους πάνω σε αυτό το θέμα. Σε κάθε περίπτωση, οφείλουν όλοι να αντιληφθούν πως η Νέα Δημοκρατία, με εμένα πρόεδρο, δεν πρόκειται να στηρίξει μια κυβέρνηση με αποδεδειγμένη ανικανότητα και βαθιές ιδεοληψίες.

  Τι έχει, λοιπόν, ανάγκη η χώρα για να βγει από το φαύλο κύκλο της ύφεσης; Υπάρχουν ισοδύναμα;

  Η χώρα χρειάζεται μια νέα, μεγάλη Κοινωνική Συμφωνία για ένα Εθνικό Σχέδιο Αναγέννησης. Είμαι αποφασισμένος να μην επιλέξω τον εύκολο δρόμο της λιτότητας, αλλά το δύσκολο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Γιατί ξέρω πως το μόνο παράλληλο πρόγραμμα και το μόνο ισοδύναμο που μπορεί σήμερα να σώσει τη χώρα είναι η στροφή στην ελεύθερη οικονομία και την παραγωγή πλούτου. Με βασικότερους άξονες της οικονομικής πολιτικής:

  1)Τις διαρθρωτικές αλλαγές για ένα κράτος ευέλικτο και ανταγωνιστικό, που δεν βάζει εμπόδια στους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

  2)Την ενίσχυση της ρευστότητας με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και την αποτελεσματική διαχείριση του ΕΣΠΑ και ένα νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

  3)Τις αποτελεσματικές και γρήγορες αδειοδοτήσεις, που δεν βάζουν εμπόδια στον επενδυτή, που τον διευκολύνουν. Για να σταθεί στα πόδια της η χώρα, για να έρθουν επενδύσεις, να ευνοείται η επιχειρηματικότητα.

  Με κυριότερες θεσμικές αλλαγές:

  1) Το ασυμβίβαστο του αξιώματος του υπουργού με εκείνο του βουλευτή, για να θεμελιώσουμε την ουσιαστική διάκριση της εκτελεστικής από τη νομοθετική εξουσία.

  2)Την αναθεώρηση της διάταξης για την ασυλία των βουλευτών και την κατάργηση των βουλευτικών προνομίων που δεν έχουν σχέση με τα καθήκοντα του βουλευτή.

  3) Την ενίσχυση του ρυθμιστικού ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες στην εξωτερική πολιτική, και την άμεση εκλογή του από τους Ελληνες πολίτες. Για να μην μπορεί κανείς πλέον να παίζει με τους θεσμούς και να εκβιάζει με τη διακοπή του κοινοβουλευτικού έργου.

  Ποιες είναι οι τρεις πρώτες μεταρρυθμίσεις που θα προτείνετε ως πρόεδρος της Ν.Δ.;

  Η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε μεγάλη κλίμακα με δυναμικό τρόπο ώστε να στοχεύει κεντρικά στην ανάπτυξη της οικονομίας, όχι απλώς στην είσπραξη του λεγόμενου εύλογου αντιτίμου.

  Η μεταρρύθμιση στη γραφειοκρατική διαδικασία που απλώνεται σε κάθε σημείο της δημόσιας διοίκησης και όχι απλώς δυσκολεύει, αλλά ακυρώνει στην ουσία την ιδιωτική πρωτοβουλία, τις επενδύσεις, την επιχειρηματικότητα.

  Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

  Δείτε επίσης:

  Επίθεση του Άδωνι στον Λαζόπουλο: Είναι ότι χειρότερο... - ΒΙΝΤΕΟ

  Καμμένος: Γιατί ψήφισα το μνημόνιο - ΒΙΝΤΕΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα