• Στυλιανίδης: Η ΝΔ είναι “καραμανλικό” κόμμα – ΒΙΝΤΕΟ

  10:12 πμ, Τρίτη 15 Δεκ 2015 10:12 πμ, Τρίτη 15 Δεκ 2015

  «Ο Κώστας Καραμανλής είχε ενθαρρύνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κατέβει υποψήφιος, διότι επενδύοντας πάνω στην εμπειρία και τη γνώση του, μπορούσε να βασίσει την ενότητα και την προοπτική της παράταξης. Δεν νομίζω ότι έχει υπαναχωρήσει ο Κώστας Καραμανλής από αυτή του τη θέση», σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

  Ο κ.Στυλιανίδης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα mega», είπε: «Ο Κώστας Καραμανλής σέβεται τις διαδικασίες, τους υποψηφίους, δεν θα έβγαινε ποτέ με δημόσια δήλωση να το πει. Γιατί όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σιωπή του, θα αντιληφθούν το λόγο του;»

  «Όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσει, θα μιλήσει με «δια ταύτα». Πάντως αυτή τη στιγμή, για να μην πανικοβάλλονται όλοι τόσο πολύ, αφού δεν τους ενδιαφέρει και τον προσπερνούν με τόση ευκολία τον Καραμανλή, άλλος γιατί έχει άλλη αντίληψη, άλλος γιατί πιστεύει στο μεταρρυθμιστικό κέντρο, άλλος γιατί πιστεύει δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας, τι ασχολούνται με τον Καραμανλή; Ας κατέβει στον κόσμο να μετρηθεί εκεί», τόνισε ο κ.Στυλιανίδης.

  «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα «καραμανλικό» σε αρχές και αξίες που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και επιστρέφει αυτή τη στιγμή σε αυτές τις αρχές και τις αξίες για να μπορέσει να αναγεννηθεί και να ξαναμεγαλώσει παίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει την επόμενη περίοδο», δήλωσε ο κ.Στυλιανίδης.

  "Ιδιοκτησία έχει μόνο ο λαός της παράταξης. Οι αρχές και οι αξίες που μοιράζεται η πλειοψηφία του λαού είναι αυτές που όλοι υπηρετούμε όταν μπαίνουμε σε αυτή την παράταξη, από εκεί και μετά αυτοί που προσπαθούν να αναπτύξουν τις λογικές ιδιοκτησίας, δεν σας κάνει εντύπωση ότι είναι νεοφώτιστοι νεοδημοκράτες; Αυτοί μπαίνουν σε αυτή τη λογική της προπαγάνδας. Δεν θέλω να ονοματίσω τώρα, αλλά όποιος είναι αντικαραμανλικός να βγει να το πει και ας κάνει καριέρα με τον λαό της ΝΔ", είπε.

  Και συνέχισε: "Δεν είναι δυνατό κάποιοι να θέλουν να είναι στη ΝΔ, να θέλουν να απολαμβάνουν τη δύναμη που δίνει αυτό το 28% το ομοιογενές και το πολιτικά και ιδεολογικά συνειδητοποιημένο και την ίδια στιγμή να κάνουν παιχνίδι άλλες φορές με την ακροδεξιά, άλλες φορές με τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, άλλες φορές και εγώ δεν ξέρω με τι. Υπάρχουν συγκεκριμένες αντιλήψεις, αξίες, που υπηρετεί αυτή η παράταξη. Εγώ έχω προκαλέσει και στο παρελθόν, όποιος δεν είναι καραμανλικός στη ΝΔ, να βγει να το πει και να κατέβει μετά στο λαό να μετρηθεί".

  Ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε πως στάθηκε δίπλα στον Κ. Καραμανλή "σε δύσκολες στιγμές γι' αυτόν και την ώρα που όλοι τον είχαν αρνηθεί" και πως ουδέποτε δεν θα υποστήριζε κάτι που κατά τη γνώμη του δεν θα είχε συμφωνηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό.

  Επισήμανε ότι δεν μιλάει ως εκπρόσωπός του, αλλά ως συνομιλητής του σημειώνοντας ότι ο κ. Καραμανλής είχε ενθαρρύνει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να κατέβει υποψήφιος διότι "επενδύοντας πάνω στην εμπειρία και τη γνώση του, τη γνώση και της ανθρωπογεωγραφίας και της οργάνωσης, από πρόεδρος ΟΝΝΕΔ μέχρι πρόεδρος Βουλής, μπορούσε να βασίσει την ενότητα και την προοπτική της παράταξης", εκφράζοντας την πεποίθηση ότι "δεν έχει υπαναχωρήσει από αυτή του τη θέση".

  "Νομίζω ότι ο Κώστας ο Καραμανλής σέβεται τις διαδικασίες, σέβεται τους υποψηφίους, δεν θα έβγαινε ποτέ με δημόσια δήλωση να το πει. Γιατί όταν κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται τη σιωπή του θα αντιληφθούν το λόγο του; Ο Κώστας ο Καραμανλής μιλάει όταν υπάρχει και κάποιο δια ταύτα στο τέλος. Και το έκανε κάθε φορά όταν χρειάστηκε. Όταν θα' ρθει η ώρα να μιλήσει, θα μιλήσει με δια ταύτα", συμπλήρωσε.

  "Θα βγει ενωμένη η ΝΔ, αλλά να ξέρει ο κόσμος τι ψηφίζει"

  Εκτίμησε ότι οι εκλογές της Κυριακής δεν είναι εμφύλιος, αλλά ένας γόνιμος διάλογος από τον οποίο η ΝΔ θα βγει "ενωμένη και δυνατή" και απλά ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει τι ψηφίζει.

  Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Έκανε μια σοβαρότατη πολιτική παρουσία, τεκμηριωμένη, εκφράζοντας κατά τη γνώμη μου μια νεοφιλελεύθερη αντίληψη η οποία βεβαίως πρέπει να ενυπάρχει σε μια μεγάλη παράταξη, δεν μπορεί όμως να είναι το κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα.

  Για τον Άδωνι Γεωργιάδη: Είναι ένα καινούργιο στέλεχός μας, ήρθε εκ μεταγραφής, υποστήριξε με πάθος την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά, κατά τη γνώμη μου εξετράπη κάποιες φορές σε έναν φιλομνημονιακό ακτιβισμό ο οποίος δεν εκφράζει την κυρίαρχη ιδεολογία της ΝΔ ως λαϊκό κόμμα της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς, αυτό του δημιούργησε κάποιους οπαδούς, ένα εσωτερικό ακροατήριο αλλά κατά τη γνώμη μου έδιωξε και από τη ΝΔ κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, παραδοσιακές συμμαχίες, που έπρεπε να ρθουν και εν πάση περιπτώσει πρέπει να έρθουν πίσω. Άρα, είναι και αυτός βεβαίως ευπρόσδεκτος και πρέπει να εκφράσει αυτή την τάση μέσα στη ΝΔ αλλά κατά τη γνώμη μου είναι υποσύνολο.

  Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα: Είναι ένα παιδί που είναι αξιόλογο, έδωσε μια μάχη και την κέρδισε στο βορρά. Κατά τη γνώμη μου, έχει καταβολές καλές αλλά κατά τη γνώμη μου έχει δυο ζητήματα: το πρώτο είναι τεχνικής φύσεως, η αδυναμία του να είναι κοινοβουλευτικός αρχηγός τα επόμενα πέντε χρόνια και αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα, μια αδυναμία στη ΝΔ και δεύτερον έχει επιλέξει να παίξει με την εικόνα και όχι με την ουσία. Η σύγκρουση δεν είναι παλιό και νέο. Δεν τον λέω αντι-καραμανλικό, θεωρώ όμως ότι δεν μπορεί να εκφράσει αυτή τη στιγμή αυτό το οποίο έχει ανάγκη η συγκυρία.

  "Εκτίμησή μου είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και λόγω εμπειρίας και λόγω διαδρομής και λόγω λαϊκής αντίληψης και αυθόρμητου πολιτικού λόγου έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να εκφράσει τη συνισταμένη, την ενότητα και την προοπτική", ανέφερε.

  Διαβάστε επίσης:

  Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον να το πει ανοιχτά - BINTEO

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα