Επίθεση της Γεννηματά στον Τσίπρα

“Χθες ο τυχερός του τζόκερ κέρδισε 15 εκατομμύρια ευρώ, με το τζόκερ του κ. Τσακαλώτου χάνει καθημερινά όλη η Ελλάδα”, τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι “στην κυβέρνηση έχουν γίνει συνειδητά μνημονιακοί”, ενώ για το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ξεκαθάρισε: “Δεν θα γίνουμε δεκανίκι ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ. Θα κάνουμε δυναμική, μαχητική, προγραμματική αντιπολίτευση, χωρίς τη λογική των προπηλακισμών και των ύβρεων, ούτε θα ταυτιστούμε με τη Δεξιά, αυτός ο κύκλος έχει κλείσει οριστικά”.

Στην ομιλία της σε εκδήλωση με τη συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ από τη Μακεδονία και τη Θράκη, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα νούμερα του τζόκερ που είχε δώσει στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και παρατήρησε: “Αντιπροτείναμε ένα συνδυασμό εξίσου καλό και σίγουρα πιο πλήρη με 5 αριθμούς (8,4,3,24,15) και αφήνω τον τζόκερ στον υπουργό. Το 8 είναι η απόσταση που χωρίζει το +6 με το -2. Πέρυσι όλοι (ΓΛΚ, ΕΕ, ΔΝΤ, κοκ) «έβλεπαν» ανάπτυξη 6% για τη διετία 2015-2016. Ο προϋπολογισμός φέτος «βλέπει» ύφεση 2%. Το 4 είναι η ανεργία που «γεννάει» η συρρίκνωση του ΑΕΠ.

Η σχέση ΑΕΠ/ ανεργία είναι 2:1 μεσοσταθμικά και οι απώλειες στο ΑΕΠ της 2ετίας αντιστοιχούν σε 4% μεγαλύτερη ανεργία. Το 3 είναι το πλήγμα στο ασφαλιστικό στη διετία 2015-2016. Κάθε μονάδα ανεργίας αφαιρεί από τα ταμεία 400 εκ Euro/έτος και στη διετία τα ταμεία χάνουν 3 δισ. και η κυβέρνηση… τη μπάλα. Οι άλλοι δύο αριθμοί είναι το 24 & το 15. 24 δισ. Euro ήταν το πρωτογενές έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2009 και 15% ήταν το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας της χώρας το 2008. Είναι το τρομακτικό δίδυμο έλλειμμα που παρέδωσε η ΝΔ του κ. Καραμανλή στο ΠΑΣΟΚ το 2009. Το ζεύγος 24-15 κάνει καλό και στην καταπολέμηση της επιλεκτικής αμνησίας από την οποία πάσχει ο κ. Τσίπρας για τη συγκεκριμένη περίοδο διακυβέρνησης 2004-2009.

Ο υπουργός ξέρει σίγουρα πόσα δισ. Euro έχασε το Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση όποτε ας μας πει αυτός το συγκεκριμένο αριθμό. Αυτός είναι ο τζόκερ”.

Για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι “έχει εγκλωβιστεί ολοκληρωτικά στη μέγγενη του Μνημονίου της”, βρίσκεται σε κρίση και το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να δώσει λύση για τη χώρα και όχι για το αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Την κατηγόρησε για “αφελληνισμό” της ελληνικής οικονομίας, ότι “παραδίδει τα νοικοκυριά στις Τράπεζες, επιβάλλει φόρους παντού και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει “έφοδο” στο κράτος και την κρατική εξουσία.

“Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή Σοσιαλδημοκρατική παράταξη. Εμείς θα την χτίσουμε”, τόνισε η κ. Γεννηματά και συνέχισε: “Όσοι ονειρεύονται μέτωπα είτε δήθεν «προοδευτικά», είτε δήθεν «ευρωπαϊκά», να το πάρουν απόφαση. Να μην υπολογίζουν το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στους σχεδιασμούς τους. Και οι δύο αυτοί δρόμοι είναι αδιέξοδοι. Τελεία και παύλα”.

Για το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις που συγκροτούν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη επισήμανε ότι διατηρούν την αυτονομία τους, δεν αυτοδιαλύονται, αντίθετα δυναμώνουν κι έστειλε μήνυμα λέγοντας “και καθαρές κουβέντες για κάποια σενάρια που κατά καιρούς αναπτύσσονται… Δεν θα επιτρέψω να εκφυλιστεί η κορυφαία αναγεννητική διαδικασία της παράταξης, σε αναζήτηση ρόλων κάποιων που δεν συμμετέχουν στο εγχείρημα. Ας σταματήσουν λοιπόν ορισμένοι να «βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο». Οι πόρτες είναι ανοιχτές. Όποιος επιθυμεί από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο να συμμετέχει είναι καλοδεχούμενος. Τους περιμένουμε”.

“Αν προοπτικά, όσο εξελίσσεται η ανασυγκρότηση του χώρου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα ομογενοποιηθεί και θα μετασχηματισθεί σε αυτοτελή πολιτικό σχηματισμό, αυτό είναι μια απόφαση που, σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, θα τη λάβει αποκλειστικά και μόνο το σύνολο των μελών του Κινήματος”, υπογράμμισε στην ομιλία του ο γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Στέφα��ος Ξεκαλάκης.

Είπε ότι στους περιφερειακούς νομούς το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ βελτιώνεται με γεωμετρική πρόοδο, όμως χρειάζεται να υπάρξει αναστροφή και στο κλίμα που επικρατεί στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Εξέφρασε τον προβληματισμό του για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και σημείωσε: “Η ενίσχυση της Λεπέν στη Γαλλία και των άλλων εθνικιστικών δυνάμεων στις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι το «δάσος», αλλά το «δέντρο» του προβλήματος. Ένα «δέντρο» που στη Γαλλία εκφράστηκε μέσω της ψήφου στο Εθνικό Μέτωπο, αλλά σε άλλες χώρες, όπως στη Μεγάλη Βρετανία ή στη Δανία, εκφράζεται μέσω της δυναμικής που αναπτύσσει το ρεύμα για αποχώρηση των Χωρών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρόβλημα λοιπόν είναι η ενίσχυση του ευρωσκεπτικισμού στην Ευρώπη και όχι η μορφή που αυτό εκφράζεται”.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, ο πρώην υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κ.α.

Νωρίτερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” το οποίο χαρακτήρισε “διαμάντι” για τη Βόρεια Ελλάδα και αν καταρρεύσει, ο μόνος που θα έχει όφελος θα είναι τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Κάλεσε την κυβέρνηση να το λάβει αυτό σοβαρά υπόψη της και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί ισότιμη χρηματοδότηση του “Παπαγεωργίου”.

 

Διαβάστε επίσης:

Παρέμβαση του Τσίπρα για τη σύλληψη του καστανά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ