• Σπυράκη: Ο Κώστας Καραμανλής έχει εκπρόσωπο ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί

  12:34 μμ, Δευτέρα 14 Δεκ 2015 12:34 μμ, Δευτέρα 14 Δεκ 2015

  «Αυτό που φαίνεται είναι ότι καταρχήν υπάρχει ένα κλίμα σχετικής ανακούφισης στην Ευρώπη, διότι η ελληνική κυβέρνηση μετά από πολλές καθυστερήσεις φτάνει αυτή την ώρα να υλοποιεί ένα μέρος των συμφωνηθέντων» σημείωσε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, και πρόσθεσε:

  «Αυτό διευκολύνει την εικόνα που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό και φαίνεται ότι η εικόνα αυτή θα επιχειρηθεί να βελτιωθεί και στο κομμάτι του προσφυγικού…»

  Ερωτηθείσα σχετικά με το αν αντέξει η κυβέρνηση με τους 153 βουλευτές αλλά και το πώς η ίδια κρίνει την τοποθέτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος σε συνέντευξή του στη Realnews είπε ότι δεν αποκλείει συγκυβέρνηση με πολλά περισσότερα από δύο κόμματα αν η χώρα βρεθεί σε κίνδυνο, η κ. Σπυράκη απάντησε:

  «Διάβασα τη συνέντευξη του κ. Πλακιωτάκη και δεν έχω να σας πω παρά ότι βάζει πραγματικά το περίγραμμα του προβλήματος. Διότι αν η κυβέρνηση δεν αντέξει να προχωρήσει τις αλλαγές, αναγκαστικά θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε ένα άλλο σχήμα και έναν άλλο πρωθυπουργό. Αυτό όμως συμβαίνει όταν η κυβέρνηση δεν αντέχει».

  Στο ερώτημα αν θα μπορούσε να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ απάντησε:

  «Δεν νομίζω πως αντιμετωπίζεται αυτή την ώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένα στοιχείο αυτοκριτικής από την πλευρά του. Διότι για να υπάρξουν συναινέσεις πρέπει να γίνουν παραδοχές (…) Ας κάνουν αυτοκριτική για βασικά ζητήματα στα οποία ‘πότισαν’ την κοινωνία ότι γίνεται αλλιώς κι ας έρθουν μετά να συζητήσουμε πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις…»

  Κληθείσα να σχολιάσει τη διαρροή κύκλων του Καραμανλή στο Mega με την οποία ζητούν την υπερψήφιση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, η ίδια ανέφερε:

  «Θέλω να σας πω ότι ο κ. Καραμανλής έχει ορίσει εκπρόσωπό του και ότι ο ίδιος (…) έχει σε κάθε περίπτωση το θάρρος να τοποθετηθεί δημόσια και ανοιχτά. Ως εκ τούτου, ό,τι προέρχεται από τον εκπρόσωπό του και από τον ίδιο έχει σημασία. Από εκεί και πέρα το τι μεταφέρουν οι συνομιλητές του επιτρέψτε μου να έχω κι εγώ τις αμφιβολίες μου». Και συμπλήρωσε: «Ο κ. Καραμανλής έχει εκπρόσωπο και ο ίδιος έχει απόλυτη ευθυκρισία να τοποθετηθεί εφόσον επιλέγει να κάνει κάτι τέτοιο».

  Αναφερόμενη δε, στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προεδρία της ΝΔ, τον οποίο και η ίδια όπως έχει δηλώσει στηρίζει, υπογράμμισε ότι «είναι ένα πρόσωπο που έχει προτάσεις για την επόμενη μέρα για τη χώρα» καθώς και ότι «στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ένα πάρα πολύ καλό προφίλ».

  Ακούστε το ηχητικό:

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα