Άδωνις: Όποιος και αν εκλεγεί… οι άλλοι θα τον υπηρετήσουν

“Η ΝΔ ασφαλώς χρειάζεται χρόνο, αν στις 10 Ιανουαρίου έχουμε αρχηγό, δεν μπορεί να πει κανείς ότι στις 11 Ιανουαρίου το κόμμα θα είναι έτοιμο” δήλωσε στο “Πρακτορείο 104,9” ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας, πάντως, ότι η ενότητα του κόμματος την επομένη των εσωκομματικών εκλογών δεν κινδυνεύει καθώς “μετά από μία τέτοια διαδικασία, που θα πάμε να επιλέξει αρχηγό ο κόσμος, ποιος έχει το πολιτικό ανάστημα να κάνει κάτι τέτοιο…”

“Το φιάσκο δημιούργησε μία στενοχώρια και έλλειψη ενθουσιασμού, όμως πάμε μπροστά” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι “όποιος και αν εκλεγεί, οι άλλοι θα τον υπηρετήσουν, γιατί έτσι συμβαίνει σε μια εσωκομματική διαδικασία”, αν και, όπως πρόσθεσε, “δεν μπορώ να πω ότι δεν παίζουν και τα πρόσωπα κανένα ρόλο”.

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ θα κριθεί από σειρά παραγόντων, όπως “ποιοι θα ψηφίσουν, τι μηχανισμοί θα μπορέσουν να κινητοποιήσουν πόσο κόσμο”, αλλά και από το γεγονός ότι την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, ημέρα των εκλογών, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και άρα “ένα κομμάτι του κόσμου που εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, δε θα μπορέσει να πάει να ψηφίσει”.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο αυτό, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι “είναι πολύ εύκολο να ποδηγετηθεί σε κάποιον βαθμό η διαδικασία” και γι’ αυτό πρότεινε “στο επόμενό μας συνέδριο να θεσπίσουμε έναν πολύ αυστηρό κώδικα δεοντολογίας για τη διαδικασία”.

Ο κ. Γεωργιάδης εκτίμησε ότι είναι “σχετικά απίθανο με τέσσερις υποψηφίους να μην υπάρξει δεύτερος γύρος”, σημειώνοντας ότι “η δική μου υποψηφιότητα, που είναι θεωρητικά το αουτσάιντερ είναι σταθερά σε διψήφια νούμερα, άρα δύσκολα να πιάσει κανείς το 50% από τον πρώτο γύρο”.

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Μεϊμαράκης για τον Σαμαρά: Έχει δικαίωμα να εκφράζεται… 

Τζιτζικώστας: Δεν πρόκειται να δώσω στήριξη στον Τσίπρα

Μητσοτάκης: Αν ο Καραμανλής θέλει να στηρίξει κάποιον να το πει ανοιχτά – BINTEO

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ