Κουτσούμπας: Tο Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη

«Μια κυβέρνηση η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, θυσιάζοντας τα λαϊκά δικαιώματα, είναι επόμενο να συμμετέχει και σε επεμβάσεις και πολέμους» δήλωσε ο .γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στη Λιβαδειά περιγράφοντας το πολιτικό σκηνικό .

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «διεκδικεί για λογαριασμό πάλι του κεφαλαίου, μερίδιο από τη νέα μοιρασιά που γίνεται στην περιοχή και τον σκληρότατο ανταγωνισμό που διεξάγεται ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, αλλά και περιφερειακές δυνάμεις, όπως η Τουρκία, το Ισραήλ, η Σαουδική Αραβία, τα Εμιράτα. Άλλο πράγμα βέβαια ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε αυτή τη μοιρασιά με άνισους όρους σε σύγκριση με άλλες χώρες». 

Ο γ.γ. του ΚΚΕ είπε ότι δεν υπάρχει μέτρο που να ψηφίζεται και να υλοποιείται αυτήν την περίοδο, που να μην αποτελεί. είτε άμεσα είτε έμμεσα, απαίτηση, επιδίωξη και ανάγκη των ομίλων του κεφαλαίου, ενώ αναφορικά με τα εργασιακά και κυρίως το Ασφαλιστικό, επισήμανε πως η κυβέρνηση ολοκληρώνει την πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, που αποτελούσε επί πολλά χρόνια απαίτηση του κεφαλαίου και της ΕΕ.

«Ισχύει απόλυτα αυτό που λέει το Κόμμα μας: Ότι το Ασφαλιστικό αποτελεί αιτία πολέμου για την εργατική τάξη, το λαό, όχι μόνο για όσους είναι συνταξιούχοι ή όσους βρίσκονται κοντά στα όρια συνταξιοδότησης, αλλά και για τους νέους εργαζόμενους” ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Μάλιστα, έκανε λόγο για “ειδικό βρώμικο ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ” που επειδή είναι “νεόκοποι διαχειριστές και μάλιστα με «αριστερό παρελθόν» και «κοινωνικό δήθεν πρόσωπο», μπορούν να εξαπατούν πιο εύκολα τον λαό».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε επίσης ότι «έβγαλαν από την ναφθαλίνη μέχρι και τον τέως βασιλιά”, ενώ “έχουν κάνει πολιτικό παράγοντα του τόπου, μια καρικατούρα της πολιτικής, τον Λεβέντη, που έχει γίνει τηλεοπτικός μαϊντανός, αφού οι θέσεις του εκφράζουν τους πιο μύχιους πόθους του κεφαλαίου, λαγός του άλλωστε είναι, σε αυτό το πολιτικό τσίρκο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο σύστημα

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είχε προειδοποιήσει για την κατάσταση στη Συρία

Κουτσούμπας: Έσπασε η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού – ΒΙΝΤΕΟ

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ