ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας ζητά την σιωπή της αντιπολίτευσης

Τη σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, στην Ώρα του Πρωθυπουργού, για το προσφυγικό, σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε κάνοντας λόγο για ανεπάρκεια της κυβέρνησης. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

“Η σημερινή τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη Βουλή για το προσφυγικό απογοήτευσε και όσους πίστευαν ότι έστω και αργά η κυβέρνηση εφαρμόζει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο.

Η διαχείριση των πραγματικών προβλημάτων δεν μπορεί να γίνεται επικοινωνιακά.

Περηφανεύεται για την επιτυχία της επιχείρησης καταγραφής των προσφύγων, την επόμενη μέρα της προειδοποιητικής επιστολής της Κομισιόν για την καθυστέρηση αποστολής στοιχείων ταυτοποίησης για 371.000 ανθρώπους.

Σήμερα τα hot spots έγιναν κέντρα ταυτοποίησης, μίλησε για χώρους προσωρινής φιλοξενίας των υπό μετεγκατάσταση προσφύγων και επιτέθηκε πάλι σε δημάρχους.  Δεν φταίνε οι δήμαρχοι που δεν υπάρχει σχεδιασμός. Δεν φταίνε οι δήμαρχοι για τις καθυστερήσεις σε αναγκαίες παρεμβάσεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αναλάβει το μέρος της ευθύνης που της αναλογεί αλλά δεν προβλέπεται πουθενά να υπακούει στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης.  Χρειάζεται ειλικρινής διάλογος και συνεργασία.

Ο κ. Τσίπρας δεν ζητά από την αντιπολίτευση συνεργασία, ζητά τη σιωπή της. Επικαλείται εθνικούς λόγους που ο ίδιος, σε μεγάλο βαθμό, δημιούργησε.  Την ίδια ώρα ο συνεταίρος του στην κυβέρνηση αρνείται να παραχωρήσει έστω και ένα στρατόπεδο για την «τιμή των όπλων».

Υπενθυμίζουμε όμως στον Πρωθυπουργό ότι το ΠΑΣΟΚ στάθηκε εθνικά και ανθρωπιστικά υπεύθυνα σ’ αυτό το ζήτημα, τόσο με τις Παρεμβάσεις της Προέδρου του Φώφης Γεννηματά στην Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Μάλτα, όσο και με την συμφωνία του στην συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Βρισκόμαστε σε οριακές στιγμές. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει τους αυτοσχεδιασμούς και να εφαρμόσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τους εθνικούς και διεθνείς κανόνες.

Ο επερχόμενος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας έχει για ακόμη μια φορά αιφνιδιάσει την κυβέρνηση. Εμείς έχουμε πάψει να αιφνιδιαζόμαστε γιατί η πέρα από τα όρια ανεπάρκεια της είναι πλέον γνωστή σε όλους”.

 

Διαβάστε επίσης:

Πάγκαλος: Όταν δεν είσαι τίποτα και καμαρώνεις γιατί έγινες στα 40 Πρωθυπουργός είσαι ψώνιο

Τσίπρας: Η χώρα δεν θα μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών – ΒΙΝΤΕΟ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ