Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ομοφοβικό και σεξιστικό το παραλήρημα του Αμβρόσιου

Για «ομοφοβικό και σεξιστικό παραλήρημα» κάνει λόγο η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιου για τους  ομοφυλόφιλους.

«Η τοποθέτηση αυτή εκτός από άκρως  προσβλητική, ξυπνάει μνήμες από σκοτεινές εποχές» αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση και υπογραμμίζει:

«Ελπίζουμε πως η επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση – έκτρωμα, ενός εκπροσώπου της».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει σε όλους τους τόνους το ομοφοβικό και σεξιστικό παραλήρημα του μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Η τοποθέτηση αυτή εκτός από άκρως  προσβλητική, ξυπνάει μνήμες από σκοτεινές εποχές.

Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος, στην ελευθερία έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ χαρακτηριστικό για τη Δημοκρατία, για μια κοινωνία ισότητας και δικαιοσύνης. Τέτοιες μέρες, η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης χαράσσει νέους δρόμους στην πάλη ενάντια σε κάθε μορφή έμφυλης διάκρισης και σε κάθε σεξιστική πατριαρχική δομή.

Το κίνημα και η Αριστερά οφείλουμε να περιθωριοποιήσουμε τις φωνές που επιθυμούν την επιστροφή σε κάθε είδους μεσαίωνα, εκείνους που θεωρούν εαυτούς, αυτόκλητους υπερασπιστές των «φυσικών νόμων».

Υ.Γ. Ελπίζουμε πως η επίσημη τοποθέτηση της Εκκλησίας της Ελλάδας δεν έχει καμία σχέση με την τοποθέτηση – έκτρωμα, ενός εκπροσώπου της. Επιφυλασσόμαστε μέχρι να αυτό να επιβεβαιωθεί .

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Αμβρόσιος ξαναχτυπά – Νέα επίθεση στους ομοφυλόφιλους

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ