• Τζιτζικώστας: Σε δέκα μέρες δεν θα ανησυχεί η Κεντροδεξιά για το μέλλον της αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ

  8:23 μμ, Τετάρτη 09 Δεκ 2015 8:23 μμ, Τετάρτη 09 Δεκ 2015

  "Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου η απαισιοδοξία τελειώνει. Σε δέκα μέρες δεν θα είναι η Κεντροδεξιά που θα ανησυχεί για το μέλλον της. Θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι ο κ. Τσίπρας και τα παλιά συστήματα που τον στηρίζουν, που θα ανησυχούν γιατί ο χρόνος τους θα τελειώνει", υπογράμμισε από το Κιλκίς ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τονίζοντας παράλληλα πως "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από το βάρος των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς της, γκρεμίζει ότι απέμεινε και συνθλίβει όποιον άντεξε, οδηγώντας τη χώρα στην απόλυτη καταστροφή".

  "Σε λιγότερο από 12 μήνες, αρχικά στραγγάλισαν την οικονομία, αποσταθεροποίησαν το τραπεζικό σύστημα, έφεραν τα capital controls και βύθισαν τη χώρα στην αβεβαιότητα και τη νέα ύφεση. Και στη συνέχεια, μόνοι τους συμφώνησαν και υπέγραψαν το τρίτο, το χειρότερο και πιο βαρύ μνημόνιο, το μνημόνιο των φόρων και της ανασύστασης του παλιού κομματικού κράτους που μεθοδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ", επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

  "Ο ΣΥΡΙΖΑ εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα της χώρας. Τους το ξεκαθαρίζω από εδώ, από το Κιλκίς, από τους περήφανους αγρότες, από τον τόπο της παραγωγής: Καμία συναίνεση, καμία συνενοχή στα εγκλήματά τους. Η πραγματικότητα, στον πρώτο προϋπολογισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: 95% είναι μέτρα λιτότητας και τα φορολογικά βάρη ξεπερνούν πλέον το ένα τρίτο του ΑΕΠ της χώρας. Και ακόμα πιο τραγικά είναι αυτά που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν, όπως η κυριολεκτική εξόντωση του αγροτικού κόσμου και του πρωτογενούς τομέα. Με τη φορολογία που θέλουν να επιβάλουν στους αγρότες. Ποτέ δεν ζήτησαν να μην φορολογηθούν, αλλά ζήτησαν να φορολογηθούν δίκαια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να συνθλίψει και τις τελευταίες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Ετοιμάζεται να γκρεμίσει τον αγροτοδιατροφικό τομέα, που και θρέφει τη χώρα και φέρνει έσοδα από τις εξαγωγές προϊόντων και αγαθών. Τους το ξεκαθαρίζω λοιπόν από εδώ, από το Κιλκίς, από τους περήφανους αγρότες, από τον τόπο της παραγωγής: Καμία συναίνεση, καμία συνενοχή στα εγκλήματά τους. Η Νέα Δημοκρατία ούτε ψηφίζει, ούτε αποδέχεται τις φορολογικές επιδρομές και τις περικοπές στις συντάξεις. Δεν θα τους περάσει, τα σχέδια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα τα ακυρώσουμε εμείς στην πράξη. Και όσο προσπαθεί ο κ. Τσίπρας, με τα δικής του έμπνευσης μαθηματικά, να κρύψει την αλήθεια, τόσο περισσότερο θα αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανικανότητας της κυβέρνησής του" είπε μεταξύ άλλων ο κ.Τζιτζικώστας.

  Ο ΣΥΡΙΖΑ αποζητά τη συνενοχή όχι την εθνική συνεννόηση, τόνισε. "Αυτή την ευρεία συνενοχή αποζητάνε, όχι την εθνική συνεννόηση για μεταρρυθμίσεις. Αλλά την αγορά χρόνου, για να συνεχίσουν να γίνονται κάποιοι πλουσιότεροι σε βάρος των πολλών. Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, πάμε να κερδίσουμε γιατί άλλος χρόνος για την Παράταξη μας δεν υπάρχει. Για να κλείσει γρήγορα και οριστικά η πληγή η οποία άνοιξε την Κυριακή που δεν έγιναν οι εκλογές. Για να μην μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγάζει άλλες ανακοινώσεις για τη Νέα Δημοκρατία, όταν θα έπρεπε να απολογείται. Για να είμαστε όλοι και πάλι υπερήφανοι για την παράταξή μας. γιατί δεν πρέπει να δώσουμε άλλες ευκαιρίες, στους δικούς μας εκφραστές του παλιού, στην στασιμότητα και την ακινησία, που στην ουσία σημαίνουν συνθηκολόγηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάμε τώρα δυνατά, γιατί Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να ξαναγίνει μεγάλη, αν δεν συγκρουστεί με τα κλειστά συστήματα, με τις βαρονίες, τους μηχανισμούς, με τους βολεμένους στο χθες. Γιατί μια τέτοια Νέα Δημοκρατία, δεν πρόκειται να συγκυβερνήσει με τον κύριο Τσίπρα. Γιατί στην κυβέρνηση μιας τέτοιας Νέας Δημοκρατίας, θέση πρωθυπουργού ή αντιπροέδρου, δεν υπάρχει για τον κύριο Τσίπρα. Γιατί αυτή την ευρεία συνενοχή αποζητάνε, όχι την εθνική συνεννόηση για μεταρρυθμίσεις. Αλλά την αγορά χρόνου, για να συνεχίσουν να γίνονται κάποιοι πλουσιότεροι σε βάρος των πολλών".

  Ο κ Τζιτζικώστας επιτέθηκε προσωπικά στον Πρωθυπουργός λέγοντας: "Ο κ. Τσίπρας να σταματήσει να παίζει με τα Εθνικά Θέματα. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας σύνορα. Το τεράστιο προσφυγικό ζήτημα, μας βρίσκει με μια ανίκανη, ιδεοληπτική κυβέρνηση, που ποινικοποιούσε πάντα την ασφάλεια. Μια κυβέρνηση που αδυνατούσε να αντιληφθεί την πλήρη εικόνα στο μεταναστευτικό. Που την προσφυγική κρίση στη Συρία τη μετατρέπουν σε εθνική κρίση. Που εδώ, στην Ειδομένη οι τραγικοί χειρισμοί τους, οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση. Χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβισμένοι. Χιλιάδες εμπορεύματα στοιβαγμένα, με τη χώρα να χάνει σημαντικά έσοδα. Ολόκληρη η τοπική κοινωνία σε απόγνωση. Αβοήθητη η τοπική αυτοδιοίκηση και η αστυνομία να προσπαθούν να μην αφήσουν να εκτροχιαστεί πλήρως η κατάσταση. Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να υπερασπιστούν την πατρίδα, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά μας σύνορα. Τους καλώ, τώρα, άμεσα να συνεργαστούν με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Να αφήσουν στην άκρη τους εθνικά επικίνδυνους χειρισμούς. Τους καλώ επιτέλους, να σοβαρευτούν και να προστατεύσουν τα ζωτικά συμφέροντα της Ελλάδας. Να σταματήσουν να παίζουν με τα εθνικά μας θέματα. Μη νομίζουν πως ξεχνάμε ότι ούτε αποδοκίμασαν ούτε απομάκρυναν τον κ. Φίλη από την κυβέρνηση. Παρά μόνο κρύφτηκαν, γιατί τελικά αποδεικνύεται ότι ασπάζονται τις θέσεις του. Ότι όμως και αν πιστεύουν, όσο και αν κρύβονται και υποκρίνονται, η ιστορική αλήθεια είναι μία: Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός, είναι ένα από τα στυγερότερα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Όλα τα άλλα είναι ανιστόρητες εμμονές, των πιο αντεθνικών ιδεοληψιών και προσβάλλουν σύσσωμο τον Ελληνισμό¨".

  Σε ότι αφορά τα εσωκομματικά, ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ είπε: Στις 20 Δεκεμβρίου αλλάζουμε και προχωράμε ενωμένοι. Η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα θα είναι ενωμένη και την ενότητα την εγγυώμαι προσωπικά. Αυτές τις κρίσιμες ώρες για την Ελλάδα, η Κεντροδεξιά έπρεπε να παρεμβαίνει δυναμικά. Όμως, αυτό δεν συμβαίνει για πολύ απλά δεν συνομιλεί με την κοινωνία. Με το παράδοξο επιχείρημα ότι αν ανοίξει η βεντάλια των θέσεων, θα ευτελιστεί, η εσωκομματική διαδικασία. Μα, αυτό είναι η εσωστρέφεια και ο κομματικός απομονωτισμός που πληρώσαμε. Από αυτή τη νοοτροπία ευνοήθηκε ο κύριος Τσίπρας. Αυτές είναι οι μάχες που χάσαμε.

  Μέσα σε λίγα χρόνια χάσαμε τα δύο τρίτα των ανθρώπων που μας εμπιστεύονταν. Περισσότερους από δυο εκατομμύρια ψηφοφόρους. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές μάλιστα, όπου είχε προηγηθεί ένα καταστροφικό επτάμηνο για τη χώρα, στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο η Νέα Δημοκρατία δεν κατάφερε να αυξήσει τις δυνάμεις της, αλλά μας ψηφίσουν και 200.000 λιγότεροι πολίτες, από αυτούς που μας είχαν ψηφίσει επτά μήνες πριν. Έτσι ηττηθήκαμε, στην κοινωνία, όχι στη Βουλή. Και επειδή κάποιοι προσπαθούν να βάλουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ζήτημα για την ενότητας της Νέας Δημοκρατίας, τους απαντώ για ακόμα μία φορά και από το Κιλκίς: Η Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα θα είναι ενωμένη και την ενότητα την εγγυώμαι προσωπικά".

  Διαβάστε επίσης

  ΝΔ: "Stress Test" στο σύστημα πριν από τις κάλπες

  Ο Άδωνις διαβάζει ...τα γράμματα στον Αγιο Βασίλη - ΦΩΤΟ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα