Παυλόπουλος: Η διαφθορά είναι ο πιο επικίνδυνος εχθρός για τη Δημοκρατία

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε, νωρίτερα σήμερα, τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος Κωνσταντίνο Μπακούρη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τη διαφθορά ως τον πιο επικίνδυνο- υποδόριο εχθρό για τη Δημοκρατία, καθώς εκτός από τις τεράστιες καταστροφικές οικονομικές συνέπειές της, επιχειρεί- όπως είπε- να συνθλίψει και τους τρεις πυλώνες της Δημοκρατίας, τις τρεις εξουσίες, δηλαδή τη νομοθετική, την εκτελεστική και τη δικαστική.

«Καιρός λοιπόν να αντιληφθούμε ότι ο αγώνας κατά της διαφθοράς και υπέρ της διαφάνειας είναι κοινός όλων μας . Είναι θέμα νοοτροπίας μιας ολόκληρης κοινωνίας, την οποία πρέπει να εμπεδώσουμε για να υπερασπίσουμε τον τόπο μας» σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, παρατήρησε ότι το πρόβλημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα είναι ένα θέμα παγκόσμιο, γεγονός που καταδεικνύεται και από το ό,τι ομόφωνα τα Ηνωμένα Έθνη έχουν καθιερώσει την 9η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακούρης υπογράμμισε την προσπάθεια που γίνεται ώστε ο αγώνας υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς να βρίσκεται στο προσκήνιο και υπογράμμισε το πλήγμα που δέχονται οι θεσμοί και η ίδια η Δημοκρατία από τη διαφθορά.

Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας επί του θέματος και διαμόρφωση νέας κουλτούρας για τη νέα γενιά στη χώρα μας υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς.

Διαβάστε επίσης:

Η “υπόσχεση” του Παυλόπουλου στους μαθητές για το κάπνισμα

Τη Διακήρυξη της Αθήνας υπογράφουν Τσίπρας – Αναστασιάδης – Αλ Σίσι – ΦΩΤΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ