• Η "υπόσχεση" του Παυλόπουλου στους μαθητές για το κάπνισμα

  12:29 μμ, Τετάρτη 09 Δεκ 2015 12:29 μμ, Τετάρτη 09 Δεκ 2015

  Τη δέσμευσή του ότι θα κόψει το κάπνισμα, ανέλαβε ενώπιον των μαθητών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, χαιρετίζοντας την έναρξη του 6ου πανελλήνιου συνεδρίου "Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα", στο κτίριο του υπουργείου Παιδειας.

  «Αυτη τη στιγμή, στα 65 μου χρόνια, κάνω αγωνιώδεις προσπάθειες και θα τα καταφέρω να κόψω το κάπνισμα. Κάνοντας έναν απολογισμό, προσπαθώ να δω τι μου προσέφερε όλα αυτά τα χρόνια. Σας διαβεβαιώνω πως μόνο προβλήματα, ευτυχώς όχι ανεπανόρθωτα, μου άφησε αυτή η συνήθεια» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους περίπου χίλιους μαθητές που βρέθηκαν σήμερα στο υπουργείο.

  Ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε «ψυχολογικό μύθο» το ότι το κάπνισμα προσφέρει κάποια διέξοδο στους καπνιστές σε δύσκολες στιγμές και κάλεσε όσους μαθητές καπνίζουν να δείξουν δύναμη και θέληση να το κόψουν και να συνεχίσουν στη ζωή τους με τις δικές τους δυνάμεις.

  Εξάλλου, ο υπουργός Παιδειας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, επισήμανε ότι το υπουργείο δεν ασχολείται μόνο με την εκπαίδευση των μαθητών, αλλά και την αγωγή τους, δηλαδή και τις συνήθειες και την υγεία τους. «Η υγεία και η ζωή είναι πάνω από τα κέρδη. Η υγεία είναι πάνω από τα κέρδη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και χαιρέτισε τη «συστηματική», όπως ανέφερε, προσπάθεια του Γιώργου Μπεχράκη και του ερευνητικού του εργαστηρίου για να ενημερωθούν οι μαθητές για το κάπνισμα και τις βλαβερές του συνέπειες.

  Από την πλευρά του, ο Γιώργος Μπεχράκης, διεθνούς φήμης ερευνητής στον χώρο της φαρμακευτικής ιατρικής και ευεργέτης με φιλανθρωπικό έργο στη Βοστώνη των ΗΠΑ, τόνισε ότι οι νέοι θα πρέπει να κατανοήσουν τους κινδύνους του καπνίσματος και επισήμανε ότι «τα σημερινά τσιγάρα δεν είναι σαν εκείνα του παρελθόντος, καθώς είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να εθίζουν τους χρήστες».

  «Να ρωτάτε. Να κάνετε ερωτήσεις για να μαθαίνετε τι έχετε να αντιμετωπίζετε» προέτρεψε τους μαθητές ο κ. Μπεχράκης.

  Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε βραβεία σε μαθητές απο όλη την Ελλάδα για τα έργα-κόμικ που έφτιαξαν.

  Ειδικότερα, το πρώτο βραβείο δημοτικών σχολείων πήρε το δημοτικό σχολείο Βαμβακόπουλου Χανίων και ακολούθησαν το 23ο δημοτικό Σερρών και το δημοτικό σχολείο Φιλώτιας Πέλλας. Στα γυμνάσια, πρώτευσε το 2ο γυμνάσιο Μεγάρων και ακολούθησαν το Νέο Σχολείο - Ιδιωτικό γυμνάσιο 'Αργους και το 3ο γυμνάσιο Αμαρουσίου. Τέλος, από τα λύκεια, βραβεύτηκαν το 1ο ΕΠΑΛ και ΕΚ Ιωαννίνων, το 3ο ΕΠΑΛ Πειραιά και το 2ο ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

  Στη συνέχεια, ακολούθησαν παρουσιάσεις των προγραμμάτων αγωγής πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τα σχολεία που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, καθώς επίσης και συναυλία από το μουσικό γυμνάσιο Αλίμου.

  Σημειώνεται ότι το πανελλήνιο συνέδριο θα ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου με την τελετή αναγόρευσης του Γιώργου Μπεχράκη επίτιμου διδάκτορα της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα