Μητρόπουλος: Αμέτοχος ο Τσίπρας των σχεδίων σε βάρος μου

Τη δική του εκδοχή μετά τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε βαθμό κακουργήματος, έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega σχετίζοντας τη δίωξη αυτή με το γεγονός ότι δεν δέχτηκε να μην ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική Περιφέρεια Αττικής.

Αναφερόμενος στη δίωξή του, ο κ. Μητρόπουλος, σύμφωνα με το megatv.com, έκανε λόγο για “εγκληματικό μυαλό” που “βαφτίζει τις παρασχεθείσες νομικές υπηρεσίες ως παράνομη δραστηριότητα” και για “διακεκριμένη κατάχρηση από υπηρεσιακούς παράγοντες”, σημειώνοντας πως “κάποιος υπερέβη καθήκοντα”.

Τόνισε, δε, πως έχει δικαιωθεί από το διοικητικό εφετείο για την υπόθεση. “Κλήθηκα για μια υπόθεση του ’99 για μια αμοιβή που είχε εισπραχθεί από το γραφείο μου στο εξωτερικό, ποτέ δεν την εισέπραξα εγώ, τους απέδειξα ότι τα χρήματα τα έχω επιστρέψει σε άλλους και τα έχω επαναπατρίσει με το νόμο Αλογοσκούφη. Τα έχω δηλώσει και στην φορολογική δήλωση του 2006, όταν ήρθαν τα χρήματα”, δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του περί σχεδίου εξόντωσής του, ο κ. Μητρόπουλος αποκάλυψε πως τον Σεπτέμβριο, λίγες μέρες πριν κλείσει η Βουλή, τον κάλεσε ο κ. Φλαμπουράρης και του μετέφερε την επιθυμία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να είναι δεύτερος στη λίστα της εκλογικής Περιφέρεια Αττικής.

“Του είπα σε καμία περίπτωση”, ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος και πρόσθεσε: “Μετά μου είπε θα σε λιώσει ο Δραγάτσης και ο Παναγιωτόπουλος (σσ. Ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ). Την επομένη ημέρα, μία ημέρα πριν κλείσει η Βουλή, ήρθε το αίτημα άρσης ασυλίας για μια υπόθεση που είναι νομικού περιεχομένου που ασκήθηκε πριν από 17 χρόνια” και εκτίμησε πως αυτό έγινε σκοπίμως.

“Μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή όταν ήταν σε εξέλιξη η επεξεργασία των ψηφοδελτίων, όταν έγινε αυτή η συζήτηση και όταν δεν υπήρχε άλλος λόγος να υποβαθμιστώ σε μια περιφέρεια που είχα πρωτεύσει τρεις φορές και είχα πάρει ρεκόρ ψήφων θεωρώ ότι δεν ήταν τυχαία επιλογή”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ενημερωμένος για τα όσα διεμήφθησαν από το περιστατικό με τον κ. Φλαμπουράρη και μετά, αλλά τον χαρακτήρισε “αμέτοχο των σχεδίων”. Σε ερώτηση, δε, γιατί ο κ. Τσίπρας δεν απέτρεψε σχέδιο σε βάρος του, που καταγγέλλει, από τη στιγμή που ήταν ενήμερος, απάντησε πως “θεωρώ ότι δεν θα είχε τον διακαή πόθο με τέτοια σφοδρή απαξίωση του δικού του έργου να στηρίξει ένα στέλεχος το οποίο εδιώκετο”.

Επιπρόσθετα, ο κ. Μητρόπουλος εξέφρασε φόβους για τη ζωή του, σημειώνοντας πως έχει δεχθεί υβριστικές επιθέσεις αρκετές φορές και “το τελευταίο διάστημα φοβάμαι πράγματι μήπως μου συμβεί κάτι κακό”.

Διαβάστε επίσης:

Λαφαζάνης: Θα λογοδοτήσουν όσοι πωλούν την περιουσία του ελληνικού λαού

Μπαλτάς: Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα – ΒΙΝΤΕΟ

Παπαδημούλης: Το σενάριο της εμπλοκής βολεύει τον Σόιμπλε

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ