Μπαλτάς: Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα – ΒΙΝΤΕΟ

“Βόμβα” έριξε  ο Αριστείδης Μπαλτάς μιλώντας χθες στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής λέγοντας πως η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε νομικές διεκδικήσεις για τα Γλυπτά του Παρθενώνα γιατί εκτιμά ότι η χώρα μας μπορεί να χάσει το δικαστήριο.

“Η νομική διεκδίκηση όσο προχώρησε με τη κ. Κλούνεϊ έχει ολοκληρώσει το έργο της ,έχει πληρωθεί ο αντίστοιχος οίκος, είμαστε νομικά εντάξει ως προς το νομικό γραφείο. Από εκεί και πέρα η συζήτηση και με τη διεθνή επιτροπή διεκδίκησης των μαρμάρων, η τάση είναι αυτή τη στιγμή να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το αντίστοιχο δικαστήριο. Κι αν χάσουμε το δικαστήριο τα πράγματα δυσκολεύουν” είπε ο υπουργός Πολιτισμού.

“Ωστόσο, η κατάσταση πνευμάτων και στη Βρετανία σε σχέση με τα μάρμαρα είναι αυξημένη, δηλαδή έχουμε σιγά σιγά πολύ περισσότερους φίλους για την επιστροφή απ΄ ότι είχαμε προηγουμένως” είπε και πρόσθεσε:

“Το Βρετανικό μουσείο αντιστέκεται σθεναρότατα και έμαθα πρόσφατα ότι από έναν φίλο ότι μοίραζαν φυλλάδια γιατί τα Ελγίνεια πρέπει να μείνουν στο Βρετανικό μουσείο. Είναι η έννοια της άμυνας αυτή της στιγμής”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ