Τζιτζικώστας: Η ΝΔ πρέπει να ξεφύγει από τη γερασμένη νοοτροπία

“Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, να γίνει ένα κόμμα των πολλών και όχι ένα κόμμα των λίγων, των συστημάτων, των μηχανισμών, που έχει γίνει σήμερα” δήλωσε ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM”.

“Η αίσθησή μου είναι, περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 75 μέρες περίπου, ότι οι νεοδημοκράτες, οι φίλοι της παράταξης, πλέον άκουσαν και τους τέσσερις υποψηφίους, συγκρίνουν τις θέσεις μας, κρίνουν και το κύμα της αλλαγής , το οποίο θα εκφραστεί στις 20 Δεκεμβρίου και θα εκφραστεί μαζικά και νομίζω ότι θα οδηγήσει ακριβώς στη επιλογή της ανανέωσης της παράταξης” ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, κάνοντας λόγο για ανάγκη, να ξεφύγει το ΝΔ από τη “γερασμένη νοοτροπία και λογική που απωθεί σήμερα την ελληνική κοινωνία”.

“Η Νέα Δημοκρατία έχει, δυστυχώς, απομακρύνει πάνω από 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους, τα τελευταία χρόνια”, σημείωσε ο κ.Τζιτζικώστας, εκτιμώντας ότι αυτό συνέβη αφενός “γιατί έχει φανεί ότι είναι ένα κόμμα το οποίο δε συνδιαλέγεται πια με την κοινωνία, δεν συμμετέχει πια ο κόσμος, οι πολίτες τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης αυτής, που ανήκουν σε όλους τους χώρους, σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, παρά μόνο στις εκλογές” και αφετέρου διότι “η ΝΔ πολλές φορές παρέκκλινε της ιδεολογίας της”.

Σε ό,τι αφορά τη μακρά σε διάρκεια διαδικασία εκλογής επικεφαλής της παράταξης και κατά πόσο αυτή μπορεί να έχει θέσει σε κίνδυνο την ενότητά της ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε ότι “το θέμα της ενότητας είναι το μόνο, το οποίο δεν απασχολεί τη ΝΔ, η οποία θα βγει ενισχυμένη από αυτή τη διαδικασία και ενωμένη και αυτό το εγγυώνται όλοι οι υποψήφιοι αλλά και η βάση της παράταξης”.

“Η ΝΔ αυτό που πρέπει να κάνει την επόμενη μέρα είναι να ανοίξει ξανά τις πόρτες στον κόσμο στους πολίτες και να συνδιαμορφώσουμε μαζί με την κοινωνία ένα συγκεκριμένο σχέδιο αναγέννησης της χώρας” πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν -σε περίπτωση εκλογής του- συνιστά για τον ίδιο πρόβλημα το γεγονός ότι δεν είναι εκλεγμένο μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι σε ό,τι αφορά το τεχνικό σκέλος του ζητήματος “θα οριστεί ένας εκ των αντιπροέδρων, σύμφωνα με το καταστατικό της ΝΔ, ο οποίος θα έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της κοινοβουλευτικής παρουσίας της ΝΔ και θα επιλεγεί ο καλύτερος”.

“Η ΝΔ δεν είχε ποτέ πρόβλημα στη Βουλή, στη Βουλή κερδίζαμε πάντα τις μάχες, γιατί έχουμε ικανότατα κοινοβουλευτικά στελέχη. Το πρόβλημα ήταν και παραμένει στην κοινωνία, κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή, χάνουμε στην κοινωνία και εκεί είναι που πρέπει να σταθεί η ΝΔ αύριο το πρωί” επισήμανε.

 

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε επίσης:

Στα γραφεία του στην Αθήνα ο Απόστολος Τζιτζικώστας – ΦΩΤΟ

Νέα Δημοκρατία: Μπαίνει τέλος στο εκλογικό θρίλερ

Μητσοτάκης: Οι σοβαρές εταιρίες αρνούνται να δημοσιεύσουν πρόθεση ψήφου 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ